Interní ohlasy na nové 1-2-Switch jsou tak špatné, že si Nintendo neví rady
1-2 Switch Novinka Interní ohlasy na nové 1-2-Switch jsou tak špatné, že si Nintendo neví rady

Interní ohlasy na nové 1-2-Switch jsou tak špatné, že si Nintendo neví rady

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Nintendo Switch Switch

Japonská společnost nechce přijít o peníze, ale bojí se ztráty reputace.

Reklama

Konzole Nintendo Switch přišla na trh v roce 2017 a rychle se z ní stal obrovský hit, k dnešku má ostatně na kontě přes 100 milionů prodaných kusů a řadí se mezi nejprodávanější konzole všech dob. Zatímco však Switchi pomohly tituly jako The Legend of Zelda: Breath of the Wild či Super Mario Odyssey, byla tu ještě jedna exkluzivita, na kterou se často zapomíná. Party hra 1-2-Switch se totiž netěšila příliš velké popularitě, jak co se týče kritiků, tak hráčů. Přesto se Nintendo údajně rozhodlo vytvořit druhý díl, o němž se spekuluje už několik měsíců. Vypadalo to, že jeho oznámení už musí být na spadnutí, ale Nintendo stále s potvrzením nepřišlo. A proč? To odhalil nový článek magazínu Fanbyte.

Novinář Imran Khan shromáždil informace o hře, kterou údajně vývojáři nazvali "Everybody's 1-2 Switch". Odkazuje na fakt, že druhý díl je mnohem rozsáhlejší a má fungovat na principu Jackbox her, jako například Fibbage či Quiplash. K některým minihrám se tedy používají mobilní telefony, což umožňuje až 100 hráčů v jednom lobby. Jednotlivé minihry má uvádět jakýsi kůň, respektive člověk s maskou koně, přičemž hra ho označovala jako "Horse", což má znít podobně jako "Host". Po maskotovi japonští vývojáři vytvořili první minihry a přišel na řadu playtest. Reakce? Rozhodně ne pozitivní.

Khan označuje zpětnou vazbu za "brutální". Nintendo chtělo titulem oslovit především rodiny s dětmi, ale této skupině hráčů přišla hra při testu nudná, někteří ani nedohrávali celá kola jednotlivých miniher. Během lokalizování do jiných jazyků se začala hra označovat jako "horseshit", odkazující na hlavního protagonistu a zároveň (ne)kvalitu titulu.

Jak se v článku píše, negativní zpětná vazba není úplně neobvyklá, ale u Everybody's 1-2 Switch se prý vyskytovala v takové míře, že Nintendo neví, co vlastně s titulem dál. Zatímco některé zdroje podle Khana uvedly, že hra vyjde klasicky s cenovkou 60 euro, jiné si zase myslí, že ji japonská společnost vydá jako součást předplatného Nintendo Switch Online, protože nechce riskovat svou reputaci. Je zde samozřejmě také možnost, že bude hra uložena do šuplíku, Nintendo se smíří se ztrátou peněz a nikdy ji nevydá, to prý však není příliš pravděpodobné.

A kdo ví, třeba se vývojářům nakonec povede titul opravit a nebude tak špatný, jak se o něm momentálně mluví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama