Investoři EA prý nevěří Star Wars: The Old Republic
Star Wars: The Old Republic Novinka Investoři EA prý nevěří Star Wars: The Old Republic

Investoři EA prý nevěří Star Wars: The Old Republic

Michal Burian

Michal Burian

5

Analytik Mike Hickey ze společnosti Janco Partners se nechal slyšet, že investoři EA nevěří nadcházejícímu masivně multiplayerovému titulu ze světa Hvězdných válek.

Reklama

O chystaném MMO RPG titulu Star Wars: The Old Republic se toho již napovídalo spousty. Šušká se nejen o neuvěřitelném rozpočtu, který Electronic Arts měli pro vývoj ve studiích BioWare uvolnit (100 milionů dolarů), ale také o zákulisních informacích o nedůvěře investorů.

Naposledy se o toto téma opřel analytik Mike Hickey z Janco Partners, který řekl následující:

"Myslíme si, že mnozí investoři EA sázející proti úspěchu Star Wars: The Old Republic na trhu, především kvůli faktu, že se nedařilo Warhammer Online od Mythic, s kterým měl vydavatel také velké plány a věřil v úspěch."

"V potaz musíme brát také trend dnešním MMO her. Většina z nich přechází na model bez placení měsíčních poplatků. Investorům se po právu zdá investice do Star Wars: The Old Republic hodně riskantní," zmínil Hickey.

Analytik dále dodal, že má podezření, že si LucasArts za Star Wars: The Old Republic účtují předražené licenční poplatky a nelíbí se mu ani chladná preview na The Old Republic.

Investoři EA v poslední době jsou velmi opatrní. Své peníze se snaží investovat pouze do nerizikových oblastí, jako je PlayFish nebo Jason West a Vince Zampella, tvůrci Call of Duty.

Pokud by Star Wars: The Old Republic nevyšlo, společnost Electronic Arts by pravděpodobně několik let do masivně multiplayerových RPG her vůbec neinvestovala, myslí si Mike Hickey.

Nemluvě o konkurenci v podobě suverénního World of Warcraft a chystaného MMO od Blizardu nesoucí kódové označení Titan.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama