Investoři Ubisoftu hrozí bojem proti Guillemotovi
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Investoři Ubisoftu hrozí bojem proti Guillemotovi

Investoři Ubisoftu hrozí bojem proti Guillemotovi

Filip Svoboda

Filip Svoboda

13
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Akcie klesají, možností řešení je víc.

Reklama

Akcie Ubisoftu klesají dlouhodobě, klesají po vydání Star Wars Outlaws a klesly po nejčerstvějších vyjádřeních akcionářů, kteří volají po změně. Jeden z významných investorů, společnost AJ Investments and Partners, adresovala otevřený dopis vedení Ubisoftu, ve kterém nabízí několik možností, jak situaci řešit. Píše také, že společnost by měla mít hodnotu akcie kolem 40 až 45 eur. Aktuální hodnota dělá jen něco přes 13 eur.

Firma AJ Investments není jediná, která na problémy upozorňuje. Slovakian hedge fund volá po privatizaci společnosti ze strany ředitele Yvese Guillemota a jeho okolí nebo po hledání velkého strategického investora. Na tom se zmiňovaní akcionáři shodnou.

Dalším řešením by podle autorů otevřeného dopisu mohla být změna vedení. Pokud by se aktuální trend nepodařilo zastavit, hrozí bojem proti rodině Guillemotových a Tencentu. Obě „frakce“ mají ostatní akcionáře „držet jako rukojmí“ a „zneužívat je“.

Za posledních pět dní klesla hodnota Ubisoftu o 14 %, v uplynulém roce zaznamenala společnost pokles o více než 50 %. Společnosti se nedaří ani v dlouhodobém horizontu. Přitom poslední fiskální rok šlo z finančního hlediska označit za relativně úspěšný.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama