Jak běží Horizon Zero Dawn na PS5?
Horizon: Zero Dawn Novinka Jak běží Horizon Zero Dawn na PS5?

Jak běží Horizon Zero Dawn na PS5?

Jan Urbančík

Jan Urbančík

17
Platformy PlayStation PlayStation 5

Digital Foundry otestovalo nový patch, který přidává podporu 60 FPS.

Reklama

Je to už týden, co jsme se dozvěděli datum vydání očekávané PlayStation exkluzivity Horizon Forbidden West, která se poměrně nečekaně objevila na akci Opening Night Live od Geoffa Keighleyho. Kromě toho ale vývojáři z Guerrilla Games měli ještě jedno oznámení. Na četné žádosti fanoušků totiž vydali patch pro první díl (s podtitulem Zero Dawn), který přidal podporu 60 snímků za sekundu. A jak si hra na nové konzoli vede? To otestovali experti z redakce Digital Foundry.

Horizon Zero Dawn běží na PS5 v rámci režimu zpětné kompatibility, nelze tedy čekat žádná vylepšení v podobě ray tracingu či podpory DualSensu. Patch jednoduše odemyká snímkovou frekvenci na 60 FPS a jak ukázala analýza Digital Foundry, dělá to skvěle. Během hraní odhalili pouze jeden jediný mírný propad v úvodní cutscéně, jinak jde o skutečně stabilních 60 FPS. Hra běží v původním grafickém módu z PS4 Pro (který se nyní zvolí automaticky a změnit už nejde), a zachováno tak je i rozlišení 4K. Bohužel to ale taky znamená, že majitelé PS5 nedostanou tu nejlepší grafiku, PC verze je v tomto stále o krok napřed.

Až na pár grafických glitchů jde ale o dokonale odvedenou práci. Pokud jste si tedy Horizon Zero Dawn stále nevyzkoušeli, máte k tomu nejlepší příležitost.

Druhý díl s podtitulem Forbidden West vyjde už 18. února 2022 a předobjednávky se spustily včera spolu s oznámením, že hra bude obsahovat české titulky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama