Jak bude redakce Zingu trávit konec letošního roku?
Speciály Článek Jak bude redakce Zingu trávit konec letošního roku?

Jak bude redakce Zingu trávit konec letošního roku?

Redakce

Redakce

2

Stejně jako každý rok, i letos si snad všichni odpočineme u dobrého jídla po boku rodiny a doženeme nějaké ty herní a jiné resty.

Reklama

Rok se s rokem zase sešel, a tentokrát snad zase o něco rychleji než posledně. Možná za to může fakt, že letos došlo k vydání a oznámení tolika zajímavých her, že my hráči jsme zkrátka nevěděli, kam skočit dřív. Majitelé PlayStationu 4 se mohli dlouhé a dlouhé hodiny zabavit u nového God of War, Spider-Mana od Insomniac Games nebo například u příběhové adventury Detroit: Become Human. Fanoušky Xboxu a PC zase čekala nová Forza, Sea of Thieves a došlo také na nového Hitmana, Far Cry i Call of Duty.

Ve výčtu toho nejlepšího z letošního roku samozřejmě nesmí chybět například ani Red Dead Redemption 2, Super Smash Bros. Ultimate, Persona 5, Assassin's Creed Odyssey, Return of the Obra Dinn, Monster Hunter: World a spousta, spousta, opravdu spousta dalších her. Rozhodně tedy bylo a je co hrát. Otázky tudíž zůstávají dvě; co máme v redakci Zingu v plánu přes vánoční svátky vlastně dělat, a co máte v plánu dělat vy?

Michal Burian

Dvanáct měsíců mi uteklo nějak strašně rychle, ale ono se není čemu divit. V práci toho bylo požehnaně (nový Zing a vycházela celá řada očekávaných her) a do toho mám o dvě děti více. Řeknu vám, že mít dvojčata (a starší dvouletou dceru) je občas něco, ale zároveň jsou děti radost a důvod, proč vlastně na tomhle světě jsme. Alespoň já to takhle cítím a beru. Rodinku už mám tedy pořádnou, tím pádem budu svátky trávit v rodinném kruhu, užívat si své tři děti, blbnout s nimi (snad bude sníh), věnovat se přítelkyni (ne, další dítě už opravdu nechceme) a celkově odpočívat a nabírat energii do roku 2019.

V tom všem bych si rád našel čas na nějaké ty hry. Přece jen, mám tu dost restů. V poslední době se snažím dohrát Red Dead Redemption 2 a rád bych se vrátil k Assassin's Creed: Odyssey, potápěl se a přežíval v Subnautice (stál je zdarma na Epic Games Store pro PC a má české titulky), občas si zahrál s přáteli Farming Simulator 19, vyzkoušel nevyzpytatelný ostrov ve Forze Horizon 4 a dohnal zbývající resty v podobě starších her. Už teď ale vím, že ne vše stihnu, tak snad na začátku nadcházejícího roku bude klid, abych se pomalu vrátil do pracovního tempa a ještě dohrál nějaké ty gamesky.

Kdybych vám měl nějakou hru za letošního rok doporučit – kterou jsem hrál – tak by to bylo God of War (to jsem dohrál) a hned vzápětí opravdu skvělé Red Dead Redemption 2 (tam jsem za polovinou příběhu). Na nový příběh bouřliváka Krata dodnes vzpomínám a vybavuji si některé momenty ze hry i samotného příběhu, zatímco u westernovky od Rockstaru se poslední týdny skvěle bavím a relaxuji při dobrodružství na drsném a přesto krásném Divokém západě. Umělci, grafici, programátoři, scénáristé a další osazenstvo R* vložili do Red Dead Redemption 2 své srdce, což se zase tak často bohužel nevidí. Tak si to nezapomeňte zahrát, pokud se ještě tak nestalo.

Teď už vám jen popřeju šťastné a veselé Vánoce, hodně štěstí a zdraví do roku 2019 a celkově pohodu a klid. Jo a ať nám i v těch dalších dvanácti měsících vyjdou pořádně hry, na které budeme za rok opět vzpomínat.

Martin Cvrček

Skutečnost, že jsem se musel zamyslet nad tím, co sem vlastně napíšu, mi připomenula, že ani letos nemám na téma "Vánoce a hry" kdovíjak výrazné plány. Ne že by snad nebylo co hrát. Letos vyšlo tolik zajímavých titulů, že by bylo nepřetržitě co hrát do příštích Vánoc. Ale můj záběr na hry se v poslední době tak zúžil, že mě většina z nich vlastně příliš neláká, a tak dám nejspíš přednost opáčku nějaké starší klasiky. Možná se zase po dlouhé době vrhnu na prvního Zaklínače, protože bez Zaklínače si svátky nedovedu moc představit, Gwent nestačí a Thronebreaker potřetí rozjíždět nehodlám. Třeba mě ještě povolá na Mars původní DOOM z roku 1993, abych se rozcvičil před únorovým příchodem Sigilu od Johna Romera.

Najde se přeci jen něco novějšího? Snad. Původně jsem počítal s Just Cause 4, jenže řádění na ostrově Solís vyšlo v tak neuspokojivém stavu, že si asi počkám pár týdnů navíc na pár (desítek) opravných patchů. Třeba najdu čas a chuť alespoň na několik zápasů v módu Danger Zone v Counter-Strike: Global Offensive. Studiu Valve poslední dobou nemohu přijít na jméno a z battle royale dostávám kopřivku, ale z nějakého důvodu mě tenhle pokus baví. Vánoce jsou koneckonců nejen svátky klidu, pohody a spousty pořádného jídla, ale i odpuštění. Tak proč alespoň na čas neodpustit dalšímu z řady herních trendů, nad kterými občas zůstává rozum stát. I s ohledem na toto prozření se proto připojuji s přáním co nejšťastnějších a nejpohodovějších Vánoc a co možná nejlepšího vykročení do dalšího roku. Roku, který se, jak doufám, ponese ve znamení Metra Exodus, RAGE 2, DOOM Eternalu, Creaks a samozřejmě Cyberpunku 2077 nebo Mount & Bla... Ne, také štěstí mít nebudeme, stejně bych se s takovým odhadem zase seknul.

Jan Kalný

Stejně jako ostatní kolegové z redakce a spousta mých známých, i já se divím, jak je možné, že už je rok 2018 v podstatě za námi. Tak či onak pro mě osobně naštěstí patří mezi ty zajímavější, alespoň z hlediska her, na jejichž nedostatek si stěžovat opravdu nemohu. Ba možná naopak. Vyšlo jich tolik, že hrát všechno se prostě stihnout nedalo. V záplavu velkých tříáčkových titulů - zejména například Assassin's Creed Odyssey, které mohu vřele doporučit - jsem ovšem musel opomenout spousty neuvěřitelně kladně hodnocených nebo zajímavě vypadajících indie her. Od plošinovky Celeste po vizuálně unikátní Return of the Obra Dinn. Ty určitě budu přes svátky vyhlížet a snad se k nim dostanu, pokud opět nepuknu pod návalem řízků a rodinná sešlost mě nevysílí jako každý rok.

Rozhodně se budu i pravidelně vracet k Overwatch (nad kterým jsem už několikrát, a zcela marně, zlomil hůl) a stále musím dohnat Shield výzvy v The Division jako přípravu na druhý díl, který vychází po boku například Sekiro: Shadows Die Twice a dalších her, na které se začátkem příštího roku těším, jako je například Metro Exodus, Trials Rising nebo Anthem. Jak je zjevné, a jak už je u mě koneckonců spoustu let zvykem, letošní svátky budu prostě trávit u počítače; na nějaké výlety nebo slavnosti mě v mrazech a dlouhých večerech neužije a navíc je to perfektní příležitost popohnat pár mých přátel, abychom si něco zahráli. Konečně se nebude moci nikdo vymlouvat na školu nebo práci.

Možná se pokusím i konečně splnit zbývající trofeje v Red Dead Redemption 2, v podstatě mi chybí „jenom” dojet hru na 100 %, najít a stáhnout posledních zhruba osm zvířat a bylo by to. Honba za platinovou trofejí začala už dávno a je na čase jí konečně mít. Po platinových trofejích Assassin's Creed Odyssey, Spider-Mana, Bloodborne, God of War nebo Detroit: Become Human by to byla další krásná do sbírky.

Že by byly moje plány nějak zajímavé, "normální" nebo vánočně laděné se říct nedá, ale aspoň mohu věrně prohlásit, že hrami žiju, a to mi nikdo nevezme.

Ivan Jeziorek

Konec tohoto roku dorazil nějak rychleji, než jsem si původně myslel, a tak mi zůstalo i pár herních restů. Důvodem byla i předvánoční dovolená v podobě týdne stráveného v Londýně a pak vydání uspokojivě hratelné digitální verze klasických Magic The Gathering v podobě MTG Areny, která mne takřka denně nenuceně provokuje k několika soubojům.

Nicméně se letošních o Vánocích chystám pokořit nejen nánosy cukroví a smažených řízků, ale také první a druhou Yakuzu Kiwami na 100%, konečně rozehrát Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings a díky oznámení nového Doomu Eternal jsem se zpětně nadchnul a pořídil si i Doom z roku 2016, na který se také chystám.

Dcera se mi už navíc dostala do věku malé slečny a budeme společné chvilky u klasických pohádek střídat u deskovek jako 7 divů světa Duel (bez rozšíření Pantheon, které je děsné), u karetního Smash Upu (s výbornými rozšířeními Pretty, Pretty, Pretty a Big in Japan) a logické týmovky Professor Evil and the Citadel of Time nebo u strategie Lord of Helas. A společně s manželkou máme naplánovány i dvě únikovky. Snad to všechno stihneme a já zapomenu, že se na příští rok těším i kvůli bojovky Jump Force nebo zajímavé akce Sekiro: Shadows Die Twice.

V tuto chvíli vám ale ze srdce přeji co nejméně chvil strávených u jakékoli obrazovky nebo displeje a hodně klidu a pohody v kruhu těch nejbližších. Absenci rybích kostí v krku a optimistické vykročení do nového roku!

Jakub Němec

Vánoční volno pro mě paradoxně jako každý rok znamená práci v podobě opravování seminárek. Ale ve chvílích volna se budu zabývat novinkami na poli deskových her (nemyslete si, že náš speciál zvládl monitorovat veškeré šílenství předvánočního trhu) a občas nakouknu do virtuálního prostoru. Pěkně v celku se vrhnu na DLC ke Spider-Manovi, zavítám zpět na divoký západ v Red Dead Redemption 2 a slíbil jsem si, že znovu rozjedu Kratovu severskou odyseu (snad to vyjde). Přesto se obávám, že většina mých plánů vezme za své, protože vánoční svátky chci trávit se svou rodinou, takže na vysedávání před televizní obrazovkou nebude moc času.

Jakub Škrabana

Konec roku se blíží a pro nás vysokoškoláky začínají krátké prázdniny. Zanedlouho budu prožívat vánoční atmosféru právě ve Znojmě, které je pro všechny známé svými víny a historickou atmosférou. Hraní her tedy nastane až po 25. prosinci, kdy si hodlám užívat velkého, nádherného a dechberoucího Západu v Red Dead Redemption 2. Poté bych se určitě vrhl na Assassin's Creed: Odyssey, jenž má na mém kontě už přes 60 hodin a stále není dokončeno, jelikož není čas. Co se dalších her týče, určitě se spojíme s kolegou Jiřím v legendárním Grand Theft Auto Online a zajezdíme si s novými auty či vyzkoušíme pár nových herních modů.

Kdo ví, možná i stáhnu taktickou střílečku Rainbow Six Siege, která byla nespočetněkrát smazaná z důvodu neschopnosti hráčů se domluvit.

Dále bych chtěl upozornit, že se velice těším na hry příštího roku. Netrpělivě vyhlížím únik informací ohledně srdcovky The Last of Us Part II a velice mě potěšilo oznámení, že Metro Exodus vyjde o týden dříve. Mou pozornost si ještě nese jeden titul, a to Days Gone od vývojářů Bend Studio.

Nakonec bych chtěl všem mým kolegům a celé komunitě Zingu popřát nádherné svátky plné radosti, pohody a životní spokojenosti.

Jiří Lahner

Rok se s rokem opět sešel a je před námi kouzelné vánoční období. Vánoce mám osobně velmi rád a těším se na ně odmala. Je to čas štěstí, klidu a pohody, to však poslední dobou přestává platit. Bohužel. Sváteční závěr roku strávím obklopen klidem, dobrým jídlem, ještě lepším pitím, rodinou, přáteli, milovanou přítelkyní a přípravou na maturitu. Ale nechybí tam něco? Samozřejmě nesmím opomenout nějaký ten herní klenot, který nám rok 2018 nadělil.

Za sebe mohu doporučit severskou pouť Krata a Atrea z nejnovějšího God of War. Ovšem pro mě je absolutním králem letoška Red Dead Redemption 2. Těch pár posledních volných dní se chystám prožít také ve společnosti právě této famózní kovbojské akce. Prokousat se tou tunou obsahu nějaký čas zabere.

Na závěr bych rád popřál všem hráčům a čtenářům Zingu šťastné a klidné prožití Vánoc, rovněž přeji mnoho úspěchů v nadcházejícím roce 2019, jenž bude na herní tituly neméně bohatý.

Štěpán Lenk

Volný čas během vánočních dní mám v plánu věnovat hlavně rodině. I členové rodiny ale musí jít někdy spát, takže dlouhé zimní noci se v mém případě ponesou především ve znaku videoherní zábavy a ze všemožných důvodů nedohraných titulů - jmenovitě Dishonored 2, Ni No Kuni 2 a The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Rád bych se konečně dostal i ke God of War, možná i očíhnul Destiny 2: Forsaken, ale ani vánoční svátky nejsou nafukovací, takže nakonec nejspíš nebudu načínat nic nového a opět skončím u naprosto božího Marvel’s Spider-Man, kterého bych chtěl projít znovu v NG+ na Ultimate obtížnost. A když se to nepovede, dám si to alespoň jako předsevzetí do roku 2019. A když už novém roce mluvím, tak vám rovnou popřeji, ať je co možná nejlepší a podle vašich představ.

Daniel Daga

Konec letošního roku hodlám trávit v klidu a pohodě při teple domova, občas si vyjdu na nějakou zimní procházku a budu si užívat času s rodinou, zahraji si nějaké letošní pecky, jako je například Red Dead Redemption 2 a jiné. Vánoční svátky se chystám prožít jako každý rok, a to při cukroví, kávě či čaji a pohádkách. Nesmí chybět ani návštěva příbuzných, což vlastně k Vánocům neodmyslitelně patří.

Nový rok budu trávit s přáteli a rodinou, také si ho užiji s nějakou tou pyrotechnikou, která k mému pravému Silvestru patří. V novém roce si určitě plánuji zahrát RAGE 2 a Resident Evil 2 Remake. Věřím, že rok 2019 pro mě bude přínosnější než tento a nepochybuji o tom, že vám divákům Zing.NEWS a dalších pořadů přinesu ještě lepší a kvalitnější obsah. Děkuji moc za vaši přízeň.

Václav Šourek

Letošní Vánoce věnuji převážně rodině a zaslouženému odpočinku, ale ani o svátcích se mi nevyhne hraní her, protože mám pár restů, na které během roku prostě nezbyl čas. Konečně se mi tak poštěstí dohrát skvělé Red Dead Redemption 2, podruhé si dám God of War na New Game Plus, abych posbíral nové zbroje a vylepšení, a pokud budu mít dostatek trpělivosti a nervů, znovu se pustím do neskutečně brutálního, ale překrásného Bloodborne.

A co se nového roku týče, budu určitě netrpělivě vyhlížet tituly, které už nám pomalu klepou na dveře, proto do mojí sbírky nepochybně přibude nové Metro, temné Sekiro a velice nadějně vypadající Devil May Cry 5. Samozřejmě také budu s připraveným ovladačem v ruce čekat na konzolové exkluzivity, doufám tedy, že už se příští rok konečně dočkáme nového The Last of Us, vyjde Ghost of Tsushima a tajemně vypadající Death Stranding. Zdá se totiž, že jestliže byl rok 2018 přímo napěchován těmi největšími herními peckami, pak jimi bude rok 2019 přímo přetékat.

Redakce Zingu vám přeje veselé Vánoce a šťastný Nový rok 2019!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama