Jak je na tom vývoj remaku Final Fantasy VII?
Final Fantasy VII Novinka Jak je na tom vývoj remaku Final Fantasy VII?

Jak je na tom vývoj remaku Final Fantasy VII?

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Podrobnosti prozradil v rozhovoru producent Yoshinori Kitase.

Reklama

V souvislosti s odhalením hlavního obrázku remaku Final Fantasy VII, přineslo aktuální číslo časopisu Famitsu rozhovor s producentem hry Final Fantasy VII Remake Yoshinorim Kitasem. Ten promluvil nejen o pokroku ve vývoji hry, ale i o dalších aspektech.

První dotaz samozřejmě směřoval na momentální stav vývoje: „Stále odlaďujeme scenérie tak, aby vypadaly podle ukázek v traileru. Úroveň kvality, které musíme dosáhnout, se už pomalu blíží, ale je toho ještě stále hodně, co musíme udělat."

Vývoj hry, nebo spíše série, protože Final Fantasy VII Remake bude vydáván epizodně, trvá už moc dlouho a bůh ví, kolik času ještě zabere. Kdyby měla jeho délka být opravdu dlouhá, možná by se to projevilo na kvalitě hry. Famitsu proto zajímalo, jestli by si všechny epizody udržely kvalitu prvního titulu. Kitase ale prohlásil, že jeho prací je určit úroveň kvality a udržet ji od počátku až do samého konce. Samozřejmě, může být mezi jednotlivými epizodami rozdíl, což je jen přirozené.

Dokážete si představit čekání na vydání další epizody? Jak si ho ukrátíte? Jakým způsobem budou jednotlivé epizody vycházet a jak se tedy bude Square Enix snažit zaplnit pauzu mezi epizodami?

„Final Fantasy VII bude vydáván jako kompilace. Nemáme zatím žádný konkrétní plán, ale dokud nebudeme schopni vydat hru během několika měsíců, chci vymyslet způsob, jak udržet mezi jednotlivými epizodami zájem hráčů," řekl Kitase.

Další dotaz mne trochu překvapil, protože se zajímal o možnost vytvoření filmu s finálními verzemi postav z Final Fantasy VII Remaku, jestli jej chce Kitase vytvořit. Ten ale se smíchem prohlásil: „Cítím, že chci dělat různé věci."

Změnou si projde také soubojový systém remaku. Pracují na něm prý Tetsuya Nomura, Mitsunori Takahashi, který pracoval na Kingdom Hearts a na Dissidia Duodecim Final Fantasy. Co se týče Materie a dalších herních systémů, nechtěl Kitase nic prozradit. Jen dodal, že určitě nebudou odstraňovat ty věci, které byly ve Final Fantasy VII populární.

Režisér Tetsuya Nomura prohlásil, že by už tento rok rád ukázal Final Fantasy VII Remake naživo a Kitase potvrzuje, že by to snad bylo možné, ale ještě o tom není oficiálně rozhodnuto. Každopádně pokud se bude tento rok Final Fantasy VII Remake nějakým způsobem prezentovat, nechce, aby to skončilo zase u traileru. Chce něco, co by už lidem ukázalo skutečný výsledek. Něco, co si budou moci lidé prožít.

Rozhovor byl ukončen krátkou prosbou redakce: „Prosím, udělejte remake Final Fantasy VI!"

A Kitase potvrzuje: „Právě teď pracujeme na Final Fantasy VII... ostatní zaměstnanci ve firmě jej chtějí také [kromě toho že chtějí ještě remake Final Fantasy VI], takže vývoj pokračuje a nemůžeme jej odložit."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama