Jak je to s dabingem u hry a filmu Final Fantasy XV
Final Fantasy XV Novinka Jak je to s dabingem u hry a filmu Final Fantasy XV

Jak je to s dabingem u hry a filmu Final Fantasy XV

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Podívat se můžete na dvě nové ukázky z Kingsglaive: Final Fantasy XV.

Reklama

Square Enix začal pomalu ale jistě uveřejňovat dabéry jednotlivých vedlejších postav ve hře Final Fantasy XV, ale vlastně také dabérů postav z GC filmu Kingsglaive: Final Fantasy XV.

Ženskou postavu Lunafrena Nox Fleuret nadabuje ve hře Rina Kitabana. Paradoxně ji ale ve filmu namluví Shiori Kutsuna. Lunafrena je orákulum, schopné přímo komunikovat s bohy. Ona sama používá tuto sílu k očištění celého světa. V dětství se stýkala s Noctem a původně měla odejít do Altissie a za Nocta se i vdát, ale vše dopadlo jinak. V anglické verzi filmu ji nadabuje Lena Headey.

Dalším v pořadí je král Regis Lucis Caelum, kterého jak ve hře, tak ve filmu nadabuje Tsutomu Isobe. Jde také o vrchního velitele elitních vojáků Kingsglaive, který je ale nucen ustoupit před drtivou vojenskou diktaturou říše Nilfheim. Musí přijmout ultimátum a vyměnit všechny své země (mimo korunovační město) za svého syna, prince Nocta a Lunafreyu, kterou drží v zajetí v Niflheim.

Gou Ayano pak nadabuje Nyxe Ulrica, což je vlastně hlavní postava filmu Kingsglaive: Final Fantasy XV. Jde o člena Kingsglaive a je také strážným pod přímou kontrolou krále. Král Regis jej během války ještě jako chlapce zachránil a on se mu teď cítí být zavázán. V anglické verzi filmu jej pak namluví Aaron Paul.

Nová ukázka z filmu pak prozradila, že hlavního velitele stráží Kingslave Drauta nadabuje Kouichi Yamadera, Nixova blízkého přítele Liberta namluví Mitsuaki Kanuka, stínový velitel stráží Kinglave Luche bude mluvit hlasem Tomokazu Seki a Ayumi Fujimura si střihne roli Crowy, kouzelnice, která vládne několika schopnostmi.

Final Fantasy XV vyjde pro PlayStation 4 a Xbox One dne 30. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama