Jak se dařilo Sony, Ubisoftu, EA a Take-Two?
Novinka Jak se dařilo Sony, Ubisoftu, EA a Take-Two?

Jak se dařilo Sony, Ubisoftu, EA a Take-Two?

Michal Burian

Michal Burian

21

Čtyři velké vydavatelské společnosti se pochlubily se svými finančními výsledky. <strong>PS4 má prodaných 13,5 milionů kusů</strong>.

Reklama

Sony

Nejprve se pojďme podívat na Sony, která je opět v mínusu, ale to firma očekávala, dokonce očekávala větší ztrátu. Každopádně vykázala provozní ztrátu 785 milionů dolarů, čistá ztráta je pak 1,247 miliard dolarů. Nejspíš by to bylo ještě horší, protože společnost zaznamenala nárůst za prodej her o 7,2 procent (prodalo se 106 milionů her).

Sony dokázala za poslední čtvrtrok prodat dohromady 4,1 milionů kusů konzolí. 3,3 milionů kusů má na svém kontě PlayStation 4, PS3 pak 800 tisíc kusů a handheldy 700 tisíc kusů. Pro příklad, za stejné období se prodalo 2,5 milionů kusů konzole Xbox One.

Celkem má PlayStation 4 krásných 13,5 milionů prodaných kusů.

Daří se i Killzone: Shadow Fall, Guerrilla Games na Twitteru napsali, že hru hráli tři miliony unikátních hráčů.

I přes slabé výsledky je Sony v radikálním klidu, očekává totiž, že celoroční ztráta se bude pohybovat na úrovni 400 milionů dolarů. Zachraňují to ostatní divize, zejména pak ta mobilní.

Ubisoft

Francouzské společnosti Ubisoft marketing u jejich her vychází a hráči na ohromný hype slyší. Dokládá to pozitivní finanční zpráva. Firma v první polovině fiskálního roku zaznamenala výrazný nárůst oproti stejnému období za loňský rok - o 65 procent. Od dubna do září 2014 má Ubisoft prodeje ve výši 484,2 milionů euro. Loni to přitom bylo jen 293,3€.

Nejvíce za to může děkovat hackerské akci Watch Dogs s Aidenem Pearcem. V obchodech bylo dohromady 9 milionů kusů. Na odbyt šly nejvíce verze pro PlayStation 3 a PlayStation 4.

113,7 milionů eur vykázaly zase hry Assassin's Creed 4: Black Flag, South Park: The Stick of Truth, Far Cry 3 a Rayman Legends. Co se týče digitálních prodejů, ty se vyšplhaly na 134,7 milionů eur. To je o 90,4 procent více než v loňském roce.

U Far Cry 4 Ubisoft očekává, že za první rok prodá 6 milionů kusů, u závodů The Crew potom dva miliony kopií. O Assassin's Creed: Unity a Rogue se vydavatel nezmínil, ale lze očekávat, že standardně to bude kolem 10 milionů kusů.

Electronic Arts

U EA je situace také růžová. Generální ředitel se mohl pochlubit, že za poslední čtvrtletí jsou v čistém zisku 230 milionů dolarů. Tržby byly 1,2 miliardy dolarů. Dobře se dařilo Madden NFL 15, FIFA 15, NHL 15 a pochopitelně i The Sims 4. Díky prvním třem jmenovaným se EA stali vydavatelem, který prodává nejvíce her pro konzole nové generace na západě. Právě u PS4 a Xbox One se tržby pohybovaly kolem 317 milionů, zatímco u předešlé generace má EA jen 307 milionů. PC pak má slušných 208 milionů a mobily 123 milionů.

Hráči nezanevřeli ani na dodatečný obsah, digitální tržby totiž zaznamenaly nárůst o 30 procent.

Pokud používáte EA Access, tak tomu se také daří skvěle, i když EA nezacházeli do detailů, pouze řekli, že placená služba překonala jejich očekávání.

Take-Two

Take-Two nezačalo jinak než populární gangsterskou sérií Grand Theft Auto. GTA V prodalo přes 34 milionů kusů na PS3 a X360. S jistotou lze očekávat, že číslo půjde ještě hodně nahoru, protože v nadcházejícím měsíci vyjdou PlayStation 4 a Xbox One verze a následně v lednu PC verze.

Take-Two má čistý zisk téměř o miliardu méně než v loňském roce, společnost a její akcionáři se museli spokojit s čistou tržbou ve výši 126 milionů dolarů. To ostatně očekávali, spoléhali se akorát na prodej starších titulů. Ty větší si schovávali na další období - nedávno vyšlo NBA 2K15, Civilization: Beyond Earth a Borderlands: The Pre-Sequel. Navíc vyjde již zmíněné GTA V na PS4 a Xbox One. Hráči navíc nakupovali hodně in-game peníze v GTA Online.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama