Jak se prodává Grand Theft Auto V, Mafia 3 a další hry od Take-Two?
GTA 5 Novinka Jak se prodává Grand Theft Auto V, Mafia 3 a další hry od Take-Two?

Jak se prodává Grand Theft Auto V, Mafia 3 a další hry od Take-Two?

Michal Burian

Michal Burian

25

Gangsterská akce od Rockstaru je čtvrtou nejprodávanější hrou na světě. Na E3 nebude Take-Two ukazovat žádné neoznámené tituly a nehodlá měnit svou strategii.

Reklama

Společnost Take-Two na sebe dnes upozornila už dvakrát. Nejprve oznámila odklad westernové akce Red Dead Redemption 2 z podzimu letošního roku na nadcházející jaro. Následně se nechala slyšet, že do března 2019 vydá pokračování jedné ze značek 2K Games. Třetí zpráva se týká finančních výsledků, konkrétně prodeje několika důležitých titulů.

Generální ředitel Strauss Zelnick se před akcionáři pochlubil, že Grand Theft Auto V prodala již 80 milionu kusů. Tím pádem se od února do 31. března 2017 prodalo dalších 5 milionu kusů. Jak vidno, zájem o GTA V za žádných okolností neustupuje a stále se najdou noví hráči, kteří si GTA V kupují.

Zelnick ještě prozradil, že 75 procent u GTA 5 dělají fyzické verze, o zbývajících 25 procent se postaraly digitální prodeje. Daří se také multiplayeru v podobě GTA Online. Ten za čtvrté čtvrtletí dosáhl nespecifikovaného meziročního růstu, který Take-Two příjemně překvapil. Není tak divu, že se vývojáři GTA Online stále věnují a vydávají bezplatné aktualizace.

GTA V od Rockstaru vyšlo v září 2013 na PS3 a Xbox 360, v roce 2014 následovaly verze pro PS4 a Xbox One a nakonec se dočkali také hráči na počítačích. Zájem o GTA V přetrvává, což z gangsterské akce dělá čtvrtou nejprodávanější hru všech dob. Na třetí příčce je Wii Sport s 82 810 000 kusy (většina díky Wii bundlu), 122 milionu má Minecraft a 495 milionu série Tetris.

Dařilo se také dalším hrám od Take-Two, i když tam nejsou prodeje tak výrazné. Mafie 3 se vyšplhala přes 5 milionu kusů, strategie Civilization VI má téměř dva miliony (celá série přes 40 milionu), WWE 2K17 přibližně 3 miliony a NBA 2K17 se s největší pravděpodobností stane nejlépe prodávaným sportovním titulem 2K Sports, má téměř 8 milionu.

Na závěr ještě jedna zpráva. V polovině června na E3 v Los Angeles nemají Take-Two v plánu oznámit novou hru, zaměří se na ty, které byly již představeny. Take-Two chce pokračovat ve své tradici a nesnažit se za každou cenu vydávat meziročně pokračování svých značek. Zelnic věří, že tímto přístupem zajišťují nejvyšší možnou kvalitu svých titulů. Vývoj takových her si pochopitelně vyžádá nemálo času. Take-Two tak nemá potřebu ždímat své značky a vydávat kupříkladu každý rok nový díl GTA, BioShocku nebo Mafie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama