Novinka Jak si vede Steam Deck v nejnovějších AAA titulech?

Jak si vede Steam Deck v nejnovějších AAA titulech?

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Windows PC

Digital Foundry testuje zařízení od Valve v náročných hrách z minulého roku.

Reklama

Nedávno jsme informovali o videu, kde redakce Digital Foundry testuje populární zařízení Steam Deck v UE5 verzi Fortnite s technologiemi Lumen a Nanite. Nejde však samozřejmě o jediný takto náročný titul, a proto se DF pustilo do dalšího testování, tentokrát hned v několika AAA hrách z roku 2022.

Oliver Mackenzie vyzkoušel A Plague Tale: Requiem, kde musel veškeré nastavení kvality snížit na nejmenší, kromě textur, které nechal na medium. Zároveň pak zapnul upscalování z nižšího rozlišení, díky čemuž si hra nakonec dokázala udržet dostatečně stabilních 30 FPS, byť za cenu výrazně horšího vizuálu.

The Callisto Protocol už na tom tak slavně není, to je ostatně hra, jež je na PC špatně optimalizovaná. Na Steam Decku i při použití FSR 2 a nejnižšího nastavení grafiky se framerate pravidelně propadá ke 20 snímkům za sekundu, přičemž většinou je problém spíš nedostatek výkonu CPU než grafického čipu.

Procesor byl problém také v nechvalně proslulém Gotham Knights, které zatopí i těm nejlepším počítačům. Zatímco GPU pomalu odpočívá, tak CPU nestačí ani při nejnižším nastavení. V exteriérech se framerate drží okolo 25 FPS, ve vnitřních prostorech ale můžete očekávat poměrně stabilních 30.

Stejnou hodnotu, 30 snímků za sekundu, můžete očekávat také u titulů Need for Speed Unbound, The Witcher 3 s novým updatem a Uncharted 4 (to samozřejmě není novinka, ale PC port vyšel loni). To vše dokonce při střední kvalitě detailů.

Ačkoli už tedy Steam Deck začíná mít s novými hrami problémy, je rozhodně fascinující sledovat, čeho všeho je tohle přenosné zařízení schopno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama