Jak to vypadá s budoucností značky Alan Wake?
Alan Wake Novinka Jak to vypadá s budoucností značky Alan Wake?

Jak to vypadá s budoucností značky Alan Wake?

Martin Cvrček

Martin Cvrček

18

Sam Lake z Remedy zveřejnil video, v němž vysvětluje, proč nadcházející hra není Alan Wake 2, ale něco zcela jiného, tedy Quantum Break, ke kterému se také krátce vyjádřil.

Reklama

Když nedávno Sam Lake na svém Twitteru oznámil, že už je pomalu čas odhalit novou hru od Remedy, spousta fanoušků včetně autora této novinka čekala, že nás konečně čeká Alan Wake 2. Místo něj bylo však v rámci odhalení Xbox One oznámeno podstatně odlišné Quantum Break. Proto Sam zveřejnil video, v němž vysvětluje, proč to tak je.

Když v Remedy dokončili první díl, okamžitě se chtěli vrhnout na pokračování. Pořádný sequel je ale závažná věc, u níž je důležitá řada věcí.

"Z tvůrčí perspektivy by bylo fajn, kdybychom prostě vytvořili skvělé věci a nestarali se o 'drobné' detaily, jako jsou peníze. Ale všichni víme, že takhle to nefunguje," sdělil Lake a následně dodává, že když Alan Wake vyšel, nebyl to okamžitý hit, i když se postupem času hře dařilo a aktuálně má na kontě více než tři miliony prodaných kopií. Jenomže, v době vydání se tak skvěle nedařilo, a i když vývojáři pracovali tvrdě, na tvorbu pokračování nebyly prostředky. Po tomto sdělení se Lake vyjádřil i ke Quantum Break:

"Vždycky jsme měli v zásobě množství nápadů a věcí, ze kterých jsme nadšení. Naštěstí se nám dostalo plné podpory pro tvorbu něčeho nového. Nového konceptu, nové značky. Něčeho velkého, většího než cokoliv co jsme vytvořili předtím. Něčeho, u čehož můžeme vzít vše, co jsme se naučili z Alana Wakea a Maxe Payna, spojit to dohromady a vytvořit něco, co by se dalo označit jako ultimátní zážitek od Remedy."

Po těchto zajímavých slovech se však Sam Lake ještě vyjádřil k Alanovi s tím, že značka je pro něj i pro celé Remedy velmi důležitá. "Rozhodně chceme pokračovat v práci na značce Alan Wake. Rozhodně chci v rámci Alana Wakea vytvořit něco nového, až přijde správný čas."

Na závěr Sam Lake poukázal na lákavou nabídku v podobě sběratelské edice Alana Wakea dostupnou v rámci Humble Weekly Sale a prohlásil, že doufá, že si Quantum Break užijeme a že více o projektu uslyšíme opravdu brzy. Celé video pak uzavírá fantastické zakončení po vzoru Indiany Jonese.

Pokud tedy Samovo prohlášení shrneme, v současné době nemá Remedy dostatek prostředků, aby se Alan Wake 2 stal skutečností. To by mohlo změnit právě Quantum Brake, které je značně podporované Microsoftem. Poté už snad vývojáři budou mít dost prostředků a nastane ten správný čas. Zatím si musíme vystačit s ujištěním, že se Remedy s Alanem v žádném případě nerozloučilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama