Jak to vypadá s novým Switchem
Animal Crossing: New Horizons Novinka Jak to vypadá s novým Switchem

Jak to vypadá s novým Switchem

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy Nintendo Switch Switch

Dočkáme se letos nového hardwaru od Nintenda nebo ne?

Reklama

Touto zprávou asi moc nenadchneme fanoušky Nintenda, kteří se už těšili na novou konzoli. Společnost Nintendo totiž nový model Switche v letošním roce ještě uvést nehodlá. Tuto informaci jsme mohli najít mezi dalšími, uveřejněnými během briefingu ohledně svých finančních výsledků za fiskální rok končící v březnu tohoto roku.

"Pokud jde o Nintendo Switch, věříme, že je nejdůležitější pokračovat ve výzvě v podobě obou systémů Nintendo Switch a rozšiřovat vzniklou základnu," řekl prezident Nintenda Shuntaro Furukawa. "Vezměte prosím na vědomí, že v průběhu roku 2020 nemáme v plánu uvést nový model Nintenda Switch."

Podle předchozích nepotvrzených zpráv totiž mělo Ninetndo v polovině roku 2020 možná uvést na trh výkonnější model Switche. Ale třeba pro vás máme ještě dobrou zprávu. Ale to později.

Jak to vypadá s novým Switchem

Furukawa se pak také dotkl otázky softwaru pro Switch a konkrétně nás poškádlil oznámením dalších neohlášených titulů přímo od Nintenda a třetích stran: "Pro Nintendo Switch již byla vydána celá řada softwaru, včetně těch titulů, které zákazníci očekávali a zcela nových a jedinečných titulů, které lze vytvořit pouze společným vývojem hardwaru a softwaru. Nintendo Switch se stal platformou, která v sobě spojuje větší množství franšíz, které podporovaly naše předchozí domácí konzoly a handheld systémy."

"V současné době je na trhu více než 48 milionů konzolí Nintendo Switch, takže se můžeme i nadále soustředit na vývoj softwaru pro Nintendo Switch. Kromě těch, které byly ohlášeny, vyvíjíme pro Nintendo Switch mnoho nových titulů. Nové tituly budou vydávány průběžně, a to nejen původní Nintendo tituly, ale také tituly různých jiných žánrů, včetně indie titulů od jiných vydavatelů."

Nintendo také plánuje pokračovat v rozšiřování portfolia svých post-release her: "Zaměřujeme se také na iniciativy, které udrží hráče u softwaru i po vydání. Jak bylo nedávno oznámeno, plánujeme aktualizovat obsah ve hře a distribuovat nový doplňkový obsah pro Pokémony Sword a Pokémon Shield. A jak jsme již zmínili, rozhodli jsme se pro Super Smash Bros. Ultimate vytvořit ještě další bojovníky."

A aby firma zvýšila svou efektivitu, hodlá Nintendo podle Furukawy sloučit všechny čtyři své tokijské kanceláře do jedné: "V současné době je naše skupina v Tokiu rozdělena mezi čtyři kanceláře, zabývající se různými operacemi včetně vývoje. Toto rozdělení je z hlediska efektivity provozu nepříjemné a proto budou tato místa, i z dalších důvodů, sloučeny do jedné kanceláře," řekl Furukawa. "Nová kancelář bude v Tokiu umístěna v Kanda-Nishikicho v Chiyoda Ward a již se připravujeme na stěhování."

Jak to vypadá s novým Switchem

A teď ta dobrá zpráva. Nový Switch opravdu bude a vyjde 13. března v Severní Americe a 20. března v Evropě, Austrálii a v Japonsku. Jenže nepůjde o nový hardware, ale o nový facelift a tématickou konzoli, vycházející ze hry Animal Crossing: New Horizons.

Tato konzole čerpá inspiraci z designu hry a nabízí pár pastelově zelených a modrých ovladačů Joy-Con, které jsou ale bílé na boku, mají bílé řemínky na zápěstí a bílé tělo dokovací stanice pro Switch s obrázky Toma Nooka a Nooklingů Timmyho a Tommyho.

A jen připomínáme, že Animal Crossing: New Horizons mají vyjít celosvětově 20. března, ale hra samotná nebude součástí této velmi povedené tématické konzole Switch. Hru můžete již nyní předobjednávat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.

Zdroj: Nintendo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama