The Callisto Protocol Novinka Jak vypadá a běží The Callisto Protocol na konzolích aktuální generace

Jak vypadá a běží The Callisto Protocol na konzolích aktuální generace

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Redakce Digital Foundry přinesla další výživný rozbor.

Reklama

Další velká hra znamená další technický rozbor od Digital Foundry. Tentokrát je řeč o hororu The Callisto Protocol a jeho verzím pro konzole aktuální generace.

Hru pohání Unreal Engine 4 a John Linneman, který se staral právě o testování na konzolích, říká, že jde o jednu z nejlépe vypadajících her v tomto enginu. Především, co se týče modelů postav, které vypadají téměř fotorealisticky. Asi nejlepším příkladem je pot, který teče po tvářích hlavního hrdiny Jacoba. Linneman nicméně chválí také detaily prostředí či nasvícení. Po stránce vizuálu zkrátka vývojáři odvedli výbornou práci.

Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X titul nabízí dva režimy: Performance a Quality, přičemž v obou je rozlišení dynamické a zpravidla se pohybuje někde mezi 1440p a 1728p. Ve výkonnostním módu je každopádně cíl stanoven na 60 FPS, což hra po většinu času drží. Nevyhnete se občasným propadům a menšímu škubání, ale je mnohem méně četné než v původní PC verzi.

Režim kvality je trochu zvláštní, protože není na obou konzolích stejný. Měl by povolit ray tracing, který zde zážitek pozvedá ještě na další úroveň, ale z nějakého důvodu je ve verzi pro XSX použit pouze na stíny, nikoli na odrazy. Hra je navíc poměrně nestabilní a občas spadne klidně pod 25 FPS, zatímco cíl je samozřejmě 30 snímků za sekundu. PS5 verze je jednak výrazně stabilnější a jednak skutečně nabízí plnohodnotný ray tracing.

Slabší Xbox Series S pak na výběr nedává vůbec a ray tracing očekávat nemůžete. Titul zde cílí na 30 FPS opět při dynamickém rozlišení, ale nejnižší hodnoty se zde mohou dostat až k 1080p. Podle zjištění Linemanna je framerate stabilní a nejsou zde přítomny problémy ze Series X.

Pozitivním zjištěním je, že na všech zařízeních se můžete těšit na krátké načítací časy. Uložená pozice se nahraje přibližně za 6 sekund.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama