Forza Horizon 5 Novinka Jak vypadá Forza Horizon 5 na konzolích

Jak vypadá Forza Horizon 5 na konzolích

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Technický rozbor od expertů z Digital Foundry.

Reklama

Forza Horizon 5 od studia Playground Games vychází už za několik týdnů a experti z Digital Foundry měli možnost si hru vyzkoušet na vlastní kůži. Jejich dojmy poté shrnuli ve speciálním videu, které je plné nových informací a poznatků, proto si zde ty nejdůležitější věci rozebereme.

Nejprve je potřeba říct, že Forza Horizon 5 sice vychází i na Xbox One, ale Digital Foundry mělo k dispozici pouze verzi pro konzole Xbox Series. Jak tedy bude titul vypadat na starších konzolích zatím nevíme, ale creative director Mike Brown naznačil, že dojde k využití dynamického rozlišení, snížení vykreslovacích vzdáleností a celkových detailů.

Na konzolích nové generace každopádně vypadá hra výborně a grafickou stránku si pochvalovali všichni tři redaktoři z Digital Foundry. K dipozici jsou dva režimy: kvalita a výkon. V tom prvním běží nová Forza na Xboxu Series X ve 4K a 30 FPS, v tom druhém už nabízí 60 snímků za sekundu, ale stále míří na rozlišení 4K. A jak je to možné? Vývojáři zvolili trochu neobyklou cestu. Zatímco většina her využívá k dosažení vyšších FPS níšího rozlišení, Playground Games se rozhodli snížit detaily, hustotu některých objektů a vykreslovací vzdálenost. I přes snížení kvality ale hra vypadá pořád skvěle. Na méně výkonném Xboxu Series S je to velice podobné. Opět jsou k dispozici dva módy, tentokrát ale oba míří na rozlišení Full HD. Míra detailů by měla být stejná jako na Series X.

Redaktoři Digital Foundry si oba režimy velmi pochvalovali, především pak mód kvality, který prý díky výbornému motion bluru působí velmi plynule. Navíc nabízí ještě jednu výhodu – ray tracing. Ten je však k dispozici pouze v garáži při prohlížení aut.

Oba režimy každopádně dosahují cílového frameratu, a to jak na Xboxu Series X, tak na Series S. Redaktoři nezaznamenali jediný propad FPS, ani výkyv frame pacingu. Vývojáři si zkrátka na technické stránce dali velmi záležet, a je to poznat.

Forza Horizon 5 vychází 9. listopadu na PC, Xbox One a Xbox Series. Hru si můžete předobjednat v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama