Jak vznikal ikonický moment s kytarou v The Last of Us 2?
The Last of Us Part 2 Novinka Jak vznikal ikonický moment s kytarou v The Last of Us 2?

Jak vznikal ikonický moment s kytarou v The Last of Us 2?

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Kytara a cover osmdesátkové hitovky.

Reklama

Dva vývojáři ze studia Naughty Dog, Grant Hoechst a Mark Burroughs v příspěvku na Playstation.Blogu poodhalili, jak vznikala kytarová mini-hra z The Last of Us 2 a co k jejímu zařazení tvůrce vedlo.

Podle jejich slov byla hudba vždy důležitou součástí her od Naughty Dog, v případě The Last of Us 2 to však chtěli posunout ještě o kus dál. Ostatně kytara hru provázela už od prvního traileru, který tvůrci představili v už v roce 2016. V něm Ellie hraje na kytaru melancholickou píseň. Tento hudební nástroj pak hráče doprovází prakticky po celou dobu hraní. Ve hře se objevuje scéna, kdy Ellie hraje Dině melancholickou verzi osmdesátkové hitovky Take On Me při „pobytu“ v Seattlu. Jde o poměrně emočně vypjatou část příběhu, a i když vývojáři věděli, že chtějí aby mohl hráč kytaru ovládat, tak se nad jejím zpracováním dlouze zamýšleli. Nechtěli tam totiž jen tak šoupnout rytmickou hru, která by významně narušila ponurou atmosféru hry.

Základním kamenem pro vytvoření této mini-hry byl právě dabérka Ellie, Ashley Johnson, která si při natáčení zpívala Take On Me. Od tohoto momentu vývojáři pracovali na zasazení kytarové hry, nakonec se jim povedlo vytvořit ikonickou hru na touch padu DualShocku 4. Poté následovalo například použíti dalšího coveru - Future Days od Pearl Jam v podání Troye Bakera v roli Joela.

V rámci velkých slev můžete The Last of Us 2 pořídit prakticky za hubičku na Xzone a digitální hraní na kytaru tak zažít na vlastní kůži.

Také si můžete přečíst recenzi, ve které jsme The Last of Us 2 nemohli vynachválit.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama