Japonsko spouští program pro mladé nezávislé vývojáře
Novinka Japonsko spouští program pro mladé nezávislé vývojáře

Japonsko spouští program pro mladé nezávislé vývojáře

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Nabízí finance i pomoc odborníků.

Reklama

Japonské Ministerstvo ekonomiky, obchodu a průmyslu spustilo program So-Fu, který má pomoci vybraným mladým vývojářům. Čeká je finanční podpora ze strany státu, poskytnutí potřebných kontaktů v branži a pomoc od profesionálů–mentorů, mezi kterými jsou například šéf společnosti G-mode Kojči Takešita nebo Tomoko Mija, marketingová manažerka Flamebait Games.

Do programu se mohou přihlásit jednotlivci i týmy. Musí jít o Japonce nebo vývojáře s trvalým pobytem v Japonsku a podmínkou je ukončené střední vzdělání. Naopak zájemci nesmějí být starší 35 let. Přihlášení autoři se zúčastní specializovaných přednášek, budou vytvářet produkční plány a v závěru, po necelém roce, budou mít možnost prezentovat svůj projekt investorům.

Jde o první podobný státní projekt zaměřený na mladé vývojáře v Japonsku. Kromě toho startuje také obdoba pro filmaře. Ministerstvo na programu spolupracuje s obdobnou iniciativou Indie Game Incubator, která pomohla či pomáhá vzniknout hrám jako Neverwake, 34EVERLAST, Death the Guitar a Strange Shadow.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama