Jim Ryan příští rok skončí v pozici šéfa PlayStationu
Novinka Jim Ryan příští rok skončí v pozici šéfa PlayStationu

Jim Ryan příští rok skončí v pozici šéfa PlayStationu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Dočasně ho nahradí Hiroki Totoki.

Reklama

Je to už více než 4 roky, co je v pozici prezidenta a CEO Sony Interactive Entertainment (a tedy celé značky PlayStation) Jim Ryan. Součástí SIE je už od roku 1994 a postupně se propracoval právě až na pozici nejvyššího šéfa, když v dubnu 2019 nahradil Johna Koderu. Ve své pozici už ale nebude příliš dlouho.

Renomovaný novinář Jason Schreier na Twitteru napsal, že podle dvou zdrojů magazínu Bloomberg je Jim Ryan na odchodu z pozice šéfa SIE. Krátce nato jsme se dočkali i plnohodnotného článku, který zprávu potvrzuje. K Bloombergu se totiž dostal e-mail směřovaný zaměstnancům Sony.

Dozvěděli jsme se, že Ryan skončí v březnu 2024. Od dubna ho má nahradit Hiroki Totoki (jenž se už v říjnu stane předsedou SIE), který momentálně v Sony (té mateřské, nikoli SIE) zastává pozice prezidenta a provozního i finančního ředitele. Pozice CEO v PlayStationu se však ujme pouze dočasně s tím, že má pomoct najít skutečného nástupce.

Důvod Ryanova odchodu je především velká náročnost skloubení práce v Severní Americe a bydlení v Evropě. "PlayStation bude vždy součástí mého života a ohledně budoucnosti SIE jsem optimističtější než kdy dřív," říká Ryan v oficiálním prohlášení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama