Již brzy první informace o novém Far Cry
Far Cry 4 Novinka Již brzy první informace o novém Far Cry

Již brzy první informace o novém Far Cry

Michal Burian

Michal Burian

81

Pravděpodobně se tak stane v srpnu na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem.

Reklama

Poslední květnový den letošního roku jsme se dozvěděli, že Ubisoft má se sérií Far Cry do budoucna velké plány, dokonce z ní chce udělat jednu ze svých vlajkových lodí, která bude vycházet rychle za sebou podobně jako Assassin’s Creed.

Nový díl je v současné době plánován na začátek příštího roku a Ubisoft o víkendu ústy svého senior viceprezidenta pro marketing a obchod slíbil, že se první informace o pokračování dozvíme již brzy.

Francouzský vydavatelský dům se tak rozhodl především díky skvělých prodejům (přes 5 milionů kusů) i zasloužené kritice z řad hráčů i recenzentů. "Jsme nadšeni z Far Cry 3. Je to skvělá značka, která zaslouženě získala uznání, takže připravujeme další díl. Více vám o něm řekneme již brzy," citoval server GameSpot Tonyho Keye.

Je více než pravděpodobné, že se první detaily dozvíme v srpnu na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem.

Far Cry 3 vyšlo na konci loňského roku, vývoj mělo na starost Ubisoft Montreal. Třetí díl FPS série se pochlubil otevřeným světem zasazeným na tropický ostrov, kde jste v kůži hlavního protagonisty Jasona Brodyho bojovali o život a o záchranu svých přátel. Hře jsme v recenzi udělili 9/10.

Na jaře letošního roku pak následoval poněkud netradiční spin-off Far Cry 3: Blood Dragon, kterého se za dva měsíce v digitální podobě prodalo 500 tisíc kusů. Jde o šílenou kybernetickou řežbu z 80. let. Ta si od nás odnesla 8/10.

Key v interview následně řekl, že věří, že dnešní hráči chtějí méně lineární zážitky, což byl jeden z důvodu proč se Ubisoft rozhodl vytvořit Far Cry 3 v otevřeném světě se spoustou možností a voleb. M"yslím, že otevřený svět může představovat budoucnost v hraní her. Je to místo, do něhož jsme investovali obrovskou část našich zdrojů, protože věříme, že je to přesně to, co spotřebitelé chtějí."

Závěrem pak Key vysvětlil, že Prince of Persia je tu stále s námi. V současné době ale nemají nic, co by nám o novém díle mohli povědět. Máme být prý trpěliví. Tak snad se jednoho dne dočkáme návratu slavné legendy, která se zapsala do historie videoherního průmyslu nesmazatelným písmem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama