Jména společníků ve Star Wars: Knights of the Old Republic mají pestré kořeny
Novinka Jména společníků ve Star Wars: Knights of the Old Republic mají pestré kořeny

Jména společníků ve Star Wars: Knights of the Old Republic mají pestré kořeny

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1
Platformy Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android Apple Mac

S oslavami 15. narozenin hry přichází zajímavé střípky informací.

Reklama

Už zase přišla ta chvíle povdzechnout si nad tím, jak ten čas letí. Tentokrát nám dává příležitost ke vzdychání legendární RPG Star Wars: Knights of the Old Republic od BioWare, které se ve verzi pro první Xbox objevilo na americkém trhu už 15. července 2003. Včera tedy hra oslavila 15 narozeniny. 12. září následovalo evropské vydání pro Xbox a koncem listopadu, potažmo začátkem prosince konečně došlo i na PC verzi.

Nedá se říct, že by studio BioWare oslavovalo kdovíjak bujaře. Nějaké zajímavé střípky spojené s 15. narozeninami Knights of the Old Republic se však přeci jen najdou. Mobilní hra Star Wars: Galaxy of Heroes od EA a studia Capital Games už nějakou dobu zahrnuje různé postavy z obou dílů Knights of the Old Republic, nyní se k nim přidává Bastila Shan, Jolee Bindo, T3-M4, Mission Vao, Zaalbar a sithský válečník sloužící Darthu Malakovi v bitvě o Star Forge nad planetou Rakata Prime (tak zní kanocický název planety dřívě označované jako Lehon). Pokud ale s Galaxy of Heroes máte nějaké zkušenosti, pak nejspíš víte, že i když s nově přidanými postavami souvisí čerstvé in-game akce, šance na jejich získání vyžaduje obrovskou dávku štěstí a trpělivosti nebo menší nálož peněz.

Mnohem zajímavější jsou tedy poznatky ze zákulisí vývoje Knights of the Old Republic, které v souvislosti s obohacením Galaxy of Heroes prozradili zaměstnanci BioWare na oficiálním webu Star Wars. Generální manažer BioWare Casey Hudson a umělecký ředitel Derek Watts kupříkladu odhalili, že jméno Jolee Bindo původně nesl imaginární kamarád, kterého si Casey Hudson vymyslel, když mu byly zhruba tři roky. Ačkoliv neví, jak samotné jméno vlastně vzniklo, z důvodu potřeby vývojářů hledat inspiraci i ve své minulosti bylo přeci jen použito. A tak vznikl oblíbený jediský společník.

Řada dalších jmen, s nimiž se v klasickém RPG můžeme setkat, je pak dílem Dereka Wattse, který v minulosti vytvářel kampaně pro Dungeons & Dragons. Některé postavy z Knights of the Old Republic byly tudíž léta před vydáním hry postavami určenými pro Dungeons & Dragons. Mladá Twi'lečka Mission zase měla být původně dospívajícím chlapcem či čerstvě dvacetiletým mladíkem, jak dokazují rané koncepty, ale postupem času se vývojáři rozhodli udělat z ní ženu. O jméno Mission se postaral scénárista Drew Karpyshyn, a to ještě v době, kdy tato postava měla být muž. Casey Hudson si zprvu myslel, že jde o příšerné označení. Nechal ho však uzrát a záhy zjistil, že jde o unikátní a zvláštní jméno pro danou postavu.

Jedná se samozřejmě jen o pouhé drobky z dávného vývoje, ale přeci jen jde o poměrně zajímavé informace, které mohou snadno navodit nutkání zase si Knights of the Old Republic zahrát. Což naštěstí není tak těžké. Verze pro Windows a Mac je v celé své nestárnoucí kráse k dostání na Steamu či na GOG.com a na Xboxu One si hru zahrajete díky zpětné kompatibilitě. A jestli dáváte přednost mobilnímu hraní, můžete sáhnout i po relativně nedávno vydaném portu pro iOS a Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama