Journey to the Savage Planet od ředitele Far Cry 4 vyjde na PS5 a Xbox Series X/S
Journey to the Savage Planet Novinka Journey to the Savage Planet od ředitele Far Cry 4 vyjde na PS5 a Xbox Series X/S

Journey to the Savage Planet od ředitele Far Cry 4 vyjde na PS5 a Xbox Series X/S

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Osobitá akce se již brzy dočká vylepšené verze.

Reklama

Zástupci kanadského studia Raccoon Logic oznámili, že připravují next gen verzi své akce Journey to the Savage z roku 2020. V čele studia stojí Alex Hutchinson, který se z pozice kreativního ředitele v Ubisoftu Montreal výrazně podepsal pod hrami jako Far Cry 4 a Assassin's Creed III.

Po odchodu z Ubisoftu Hutchinson spoluzaložil studio s názvem Typhoon, které v lednu roku 2020 vydalo na PC, PS4 a Xbox One zmíněnou akční adventuru Journey to the Savage Planet. Necelé dva měsíce před vydáním hry ale bylo Typhoon Studios odkoupeno společností Google, která tehdy měla velké plány se svou službou Google Stadia.

Jedním z first party studií, které mělo tuto službu zásobovat exkluzivními titulu, měl být právě tým pod vedením Alexe Hutchinsona. Jak už ale asi vzhledem k neslavnému osudu Stadie tušíte, tak se situace dobře nevyvinula ani pro samotné studio, které Google přibližně rok po jeho odkoupení uzavřel.

Journey to the Savage Planet od ředitele Far Cry 4 vyjde na PS5 a Xbox Series X/S

Jeho vedoucí představitelé v čele s Hutchinsonem se ale nevzdali a s přispěním finanční injekce o čínského Tencentu založili nové studio s názvem Raccoon Logic, kde skončila nemalá část bývalých zaměstnanců uzavřeného Typhoonu. Následně dokonce došlo k zpětnému odkoupení práv na Journey to the Savage Planet. Vývojáři tak v současnosti mohou s touto značkou bez problémů nakládat, což dokládá právě čerstvě oznámená verze pro aktuální konzole, která vzniká ve spolupráci s vydavatelstvím 505 Games.

Vylepšená verze se pochlubí podporou rozlišení 4K v kombinaci s 60fps (PS5 and Xbox Series X) nebo 30fps (Xbox Series S). Dále vývojáři lákají na vylepšený foto mód, upravené uživatelského rozhraní a rozšíření s názvem Hot Garbage. Journey to the Savage Planet vyjde v nativní verzi pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S v rámci edice s podtitulem Employee of the Month již 14. února. Majitelé původních verzí se k nové edici dostanou formou bezplatné aktualizace.

Bližší informace o hře Journey to the Savage Planet můžete získat po přečtení naší recenze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama