Kalendář červnových herních akcí
Speciály Článek Kalendář červnových herních akcí

Kalendář červnových herních akcí

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Na co všechno se můžeme těšit v (ne)E3 sezóně?

Reklama

Přestože ani letos se veletrh E3 nekoná, množství konferencí na tom rozhodně neutrpělo, spíš naopak. V následujících dnech se můžeme těšit na celou řadu prezentací, a protože všechny údaje si lze jen těžko zapamatovat, nabízíme je přehledně v tomto článku.

Guerrilla Collective

Akce se koná pravidelně od roku 2020 a zaměřuje se především na indie hry.

Summer Game Fest

Už poměrně tradiční konference v podání Geoffa Keighleyho, který každoročně pořádá také The Game Awards. Summer Game Fest se poprvé uskuteční naživo před diváky, konkrétně v YouTube Theater poblíž Los Angeles. Očekávat máme přibližně dvouhodinovou akci. S jistotou víme, že se zde objeví tituly jako Alan Wake 2, Lies of P, Mortal Kombat 1, Baldur's Gate 3, Immortals of Aveum či rozšíření Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077, her a úplně nových oznámení ale samozřejmě bude mnohem víc.

Day of the Devs

Ihned po skončení Summer Game Fest je v plánu rovněž tradiční akce Day of the Devs, kterou pořádá společnost iam8bit a studio Double Fine. Stejně jako Guerrilla Collective se zaměřuje na indie hry.

Devolver Direct

  • Kdy: noc ze čtvrtka 8. června na pátek 9. června, 0:00
  • Kde: YouTube, Twitch

Ani letos nemůže chybět prezentace vydavatele Devolver Digital, který bere celou věc spíš jako recesi. I na nějaké ty hry samozřejmě dojde, ale tady se především pobavíte.

Access-Ability Summer Showcase

  • Kdy: pátek 9. června, 17:00
  • Kde: YouTube

Na této akci uvidíme tituly přizpůsobené pro hendikepované hráče. Show potrvá 40 minut, nabídne 15 her a bude dostupná také ve znakové řeči a s audio popisem obrazu. U každé představené hry se má objevit detailní popis nastavení přístupnosti, které má být navrženo tak, aby si danou hru užil opravdu každý. Navíc se na akci objeví šest hendikepovaných hráčů, kteří se podělí o své příběhy.

Wholesome Direct

Prezentace zaměřená na menší hry s pozitivními tématy, u kterých můžete v klidu relaxovat.

Future Games Show

Další již poměrně tradiční akce, která se koná hned několikrát do roka. Moderovat ji budou dabéři Yuri Lowenthal a Laura Bailey. Prezentace má trvat 70 minut a uvidíme v ní přes 50 titulů.

Xbox Games Showcase + Starfield Direct

Microsoft na svou konferenci láká v posledních dnech opravdu výrazně a vypadá to, že by mohl ukázat velké věci. Akce potrvá nejspíš okolo 90 minut, jako obvykle. Ihned po ní bude následovat Starfield Direct, který se, jak už název napovídá, bude zabývat očekávaným vesmírným RPG Starfield od Bethesdy. Celá show bude mimochodem k dispozici také s českými titulky.

PC Gaming Show

Ani tato zavedená akce nebude letos chybět. Těšit se máme na 55 her, včetně 20 úplně nových oznámení, jedním z nich bude také chystaná strategie od brněnského studia Ashborne Games. Kromě toho se zde však objeví další očekávané hry, jako Frostpunk 2, Baldur's Gate 3 či Dune: Awakening.

Ubisoft Forward

Francouzský vydavatel na akci ukáže hned několik svých chystaných her, jmenovitě má jít o Assassin's Creed Mirage, Assassin's Creed: Nexus VR, mobilní Assassin's Creed: Codename Jade, závodní hru The Crew Motorfest a v neposlední řadě Avatar: Frontiers of Pandora. Není vyloučeno, že se dočkáme i nějakého překvapení.

Capcom Showcase

  • Kdy: noc z pondělí 12. června na úterý 13. června, 0:00
  • Kde: YouTube, Twitch

Japonská společnost Capcom si také připravila vlastní prezentaci, trvat má 36 minut. Jaké hry přesně uvidíme, sice nebylo řečeno, ale určitě by se nabízelo rozšíření Separate Ways pro Resident Evil 4, o němž se spekuluje už nějakou dobu, dinosauří střílečka Exoprimal či záhadná hra Pragmata.

Xbox Games Showcase Extended

V doplňující prezentaci se Microsoft zaměří na podrobnější rozhovory s vývojáři her, které se představí na Xbox Games Showcase.

Black Voices in Gaming

  • Kdy: noc z úterý 13. června na středu 14. června, 0:00
  • Kde: YouTube, Twitch

Další akce v rámci iniciativy Guerrilla Collective. Zaměřuje se na menší hry od vývojářů černé pleti.

UploadVR Showcase

Prezentace zaměřená na hry pro virtuální realitu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama