Kane and Lynch 2: Dogs Days – ještě víc brutality
Preview Článek Kane and Lynch 2: Dogs Days – ještě víc brutality

Kane and Lynch 2: Dogs Days – ještě víc brutality

Lukáš Haltof

Lukáš Haltof

Pokračovatel prvního dílu, který se bezesporu zapsal do dějin hraní svou extrémní brutalitou, sprostými slovy na každém kroku a hlavně charismatickým zpracováním dvou hlavních hrdinů.

Reklama

Ten, kdo hrál první díl Kane and Lynch tuší, co jej čeká ve dvojce. Hra ovšem nabídne mnohem více brutality a mnohem realističtějšího pojetí kriminálních aktivit dvou hrdinů tohoto akčního příběhu, tedy Kanea a Lynche.

Pro ty, kdo hru nehráli můžeme zkráceně říct něco málo o herních principech a základech. Celou hrou hráče doprovází dva rafinovaní zločinci Kane a Lynch, kteří k zákonům nechovají žádnou úctu. To samé se však dá říct i směrem k lidem, ke kterým také naši dva hrdinové nepřistupují zrovna s obligátní slušností.

Hráč se tak stane svědkem mnoha vražd, přestřelek, vyloupení a dalších nezákoných aktivit. Mnohdy hra zachází až do naprostého extrému, a tak se staneme svědky opravdu nevídaného násilí.

Násilí a brutalita na každém kroku

IO Interactive, tedy studio stojící za celou sérií Kane and Lynch, nedávno vydalo na svět několik gameplay videí. Mohli jsme tak pozorovat menší změny oproti prvnímu dílu. Jedná se například o odlišné grafické zpracování, které hráči nabídne mnohem větší intenzitu zábavy. Dále se jedná o lepší ozvučení, a také o více komplexnější zpracování postav samotných.

To hlavní se však projeví hned po několika minutách hraní. Jedná se o výborně zpracované charakterní vlastnosti našich dvou postav, tedy násilí a brutalitu. Kane a Lynch jsou totiž, jak jsme již výše zmínili, zločinci, kteří si s něčím jen tak nelámou hlavu. Nespolupracuje někdo? Nevadí, odprásknou ho. Je něco zamčené? Nevadí, odstřelí to. Dělá někdo Kaneovi nebo Lynchovi problém? Jo, to už vadí a upřímně ho lituji.

Mnohem lépe zpracované efekty při střílení, kopání do bezbranných lidí či jakékoliv další poškozování osob a majetku má hráči přinést nevídané emotivní zážitky. Sami vývojáři o hře tvrdí, že je určena pro ty, kdo hledají něco neotřelého a nebojí se tvrdosti, jenž hra přináší.

Hra má být zaměřena spíše na Lynche, než-li na Kanea. To znamená, že dynamika boje v partě je zřejmě poněkud pozměněná. Samozřejmě to ale nic nemění na situaci, neboť tento styl hraní má přinést pohled na Lynche jakožto na nepříčetného psycho-maniaka, který postupy a případné problémy řeší mnohem improvizovaněji, než-li jeho parťák.

Násilí ve hře je fascinováno skutečnými zločiny, filmy a videi na serveru YouTube. Vývojáři se dokonce nechali slyšet, že byly vyslyšeny některé prosby fanoušků a hra se tak mírně pozměnila podle jejich představ.

Nové propracované prostředí

Hráč je vržen do podsvětí dnešního Šanghaje. Tato změna klimatu oproti předchozímu dílu se jeví jako dobrá volba, neboť nové prostředí nabízí nezpočet možností pro krytí, schovávání či další využití možností.

Příběh se odehrává poté, co se hlavní dvě postavy setkají s Glazerem, což je šéf mezinárodní pobočky evropských pašeráků, aby vyjednali podmínky obchodu. Prodej se bohužel nepodaří uskutečnit a rázem se objeví policie. Následujících 48 hodin je hlavní dějovou linkou příběhu.

Hra ovšem nepřínáši jen nový směr ve vybraném ovzduší, velkou změnou si prošlo také grafické zpracování. To se neřídí zákony dnešních AAA titulů, které disponují téměř neuvěřitelnou grafikou, ale bude se řídit zákony vlastního světa. Pokud si vzpomínáte na hru Manhunt, jste na správné cestě, jak pochopit grafické zpracování druhého dílu Kane and Lynch. Hra by měla vypadat, jako by byla točená z kamery. Vývojáři si od tohoto zpracování slibují mnohé, nejvíce však způsob, jak podat reálnou akční střílečku se skvěle propracovanými postavami a výborným příběhem.

Dočkáme se tak mnohdy neostrého obrazu provázeného špatným pixelováním, jak jsme tomu zvyklí u méně kvalitních záznamů z videokamer či mobilních telefonů. Efekty zobrazování hry jsou celkově velmi zajímavě podány. Téměř každý výbuch, výstřel či otřes je provázen nevídanou vizualizací. To se ovšem neprojeví na pozici, jakou je hra podána. Klasicky se bude hrát z pohledu třetí osoby.

Kane and Lynch 2: Dogs Days tak bude hrou určenou zejména pro ty z nás, kteří mají tvrdší kořínek a dokáží vstřebat to nadměrné množství zločinu a teroru, jakým je hra doprovázená. Tato pořádná akční střílečka se skvělým zpracováním se přižene na pulty obchodů 24.srpna letošního roku a bude dostupná pro PC, Playstation 3 a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama