Kauza ze závěru The Game Awards má vtipnou dohru
Elden Ring Novinka Kauza ze závěru The Game Awards má vtipnou dohru

Kauza ze závěru The Game Awards má vtipnou dohru

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Známe identitu mladého narušitele.

Reklama

Páteční udílení herních cen The Game Awards bylo zakončeno zvláštním momentem, o kterém se v herní komunitě bude ještě nějakou dobu mluvit. V průběhu předávání hlavní ceny za nejlepší hru roku, kterou získal Elden Ring, se na pódium společně s vývojáři objevil do té doby neznámý mladík, který si následně vzal slovo a pronesl podivné prohlášení o „rabínovi Billu Clintonovi“. Na záznam tohoto momentu se můžete podívat v samostatné novince.

Nedlouho po skončení akce vyšlo najevo, že onou osobou je Matan Even, který v minulosti protestoval proti policejní brutalitě v Hongkongu a v roce 2019 vnikl na akci věnovanou sérii World of Warcraft. Nově nabytou slávu se patnáctiletý Even aktuálně očividně snaží využít pro svůj vlastní prospěch. Založil si účet na Twitchi, začal být aktivní na Twitteru, přijímá pozvání do podcastů a dává vyjádření vybraným médiím. Pro magazín Forbes například prohlásil, že jeho slova neměla žádný antisemitský ani politický podtext. Co svým vyjádřením chtěl vlastně říct, ale ani v tomto rozhovoru nevysvětlil.

Kauza si už nyní každopádně žije vlastním životem. Hráči se kromě zveřejňování různých memů snaží zmíněného Billa Clintona (42. prezidenta Spojených států amerických) vytvořit v editoru hry. Pozornost vzbudil ale především moder s přezdívkou Arestame. Ten během necelých dvou dnů vytvořit modifikaci, která vám umožní si ve hře za bývalého amerického prezidenta opravdu zahrát. Celý tento obskurní moment jinak povedeného ročníku The Game Awards má tak svou vtipnou dohru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama