Každý nepřítel v Middle-earth: Shadow of Mordor bude mít své jméno, hodnost a paměť
Middle-earth: Shadow of Mordor Novinka Každý nepřítel v Middle-earth: Shadow of Mordor bude mít své jméno, hodnost a paměť

Každý nepřítel v Middle-earth: Shadow of Mordor bude mít své jméno, hodnost a paměť

Michal Burian

Michal Burian

39

Nové akční dobrodružství z pohledu třetí osoby od Warner Brosu se pochlubí revolučními prvky, zejména pak v případě umělé inteligence.

Reklama

Prestižní časopis Game Informer včera večer odhalil novou third-person akci Middle-earth: Shadow of Mordor od studia Monolith pod záštitou vydavatelské společnosti Warner Bros. Dnes jsme se dozvěděli nové detaily, které jsou skutečně zajímavé.

Právě o této hře nejspíš budeme moci říci, že půjde o skutečně next-gen titul. Vývojáři totiž plánují významné inovace v umělé inteligenci. Každý nepřítel bude mít v herním světě své vlastní jméno, hodnost a paměť. Pokud se s nějakým AI nepřítelem střetnete v bitvě, nezabijete ho a on uteče, tak si vás bude pamatovat. Při dalším kontaktu se změní jeho taktika, bude silnější a odolnější. Změny se dotknou i dialogů.

Svět v Middle-earth: Shadow of Mordor bude neustále žít svým životem, i po vaší smrti. Pokud zemřete, tak se za dosud nespecifikovaný čas znovu objevíte a můžete dál pokračovat v dobrodružství. To už ale může svět vypadat malinko jinak a některá z AI postav může být mrtvá nebo mnohem silnější či naopak slabší.

Tyhle radikální změny budou znát také při plnění úkolů, například když dostanete za úkol zabít vysoce postaveného válečníka. Tuhle misi budete moci splnit několika způsoby. Buď můžete jeho poskoky postupně eliminovat, nebo se je snažit přimět, aby se přidali na vaši stranu. Společně pak připravíte na válečníka léčku. Dokonce se o něj budete moci postarat i potichu, stealth způsobem, to však má být ta nejtěžší cesta. Nicméně, nikdy nemáte zaručené, že se poskoci skutečně přidali na vaši stranu. Třeba to na vás budou jenom hrát, aby vás nalákali do léčky. Pokud se skutečně přidají na vaši stranu, pak mohou válečníka zranit, vy s ním pak budete mít pochopitelně méně práce.

Samotný boj je velmi podobný hrám ze série Batman Arkham, kdy tvoříte nejrůznější komba. Herní svět je plně otevřený a hraním získáváte zkušeností body, které vám vylepší schopnosti. Bojovat budete moci zblízka pěstmi, potichoučku někoho zabít dýkou nebo hezky z dálky lukem.

Middle-earth: Shadow of Mordor má z velké části těžit ze zkušeností z vývoje úspěšných her jako je Batman Arkham a Red Dead Redemption. Právě hlavní designér westernové akce od Rockstaru se velkou měrou podílí na téhle zajímavé akci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama