Kdo je zodpovědný za zmršený PC port hry Batman: Arkham Knight?
Batman: Arkham Knight Novinka Kdo je zodpovědný za zmršený PC port hry Batman: Arkham Knight?

Kdo je zodpovědný za zmršený PC port hry Batman: Arkham Knight?

Michal Burian

Michal Burian

115

Rocksteady externí studio ve svém prohlášení ani nezmiňují. Vše ale nasvědčuje tomu, že ho měl na starost tvůrčí celek Iron Galaxy. Kdo to je?

Reklama

Pouze 30 procent z 3 181 uživatelů ohodnotilo PC verzi Batman: Arkham Knight na Steamu kladně. Hráči si stěžují na spoustu bugů, chyb a zejména na frekvenci snímků za sekundu. Ta sice má být uzamčena na 30fps (video-návod k odemčení fps locku), což se jim také nelíbí, ale ani tuhle frekvenci si hra nedrží. Často jsou k vidění velké dropy a není problém, aby se hra na pár sekund kompletně sekla.

Rocksteady Studios se v prohlášení na oficiálním fóru za problémy omluvili a slibují brzkou nápravu, na které pracují s externím partnerem. Kdo ale ten externí partner je? To komunitní manažer Coda nezmínil. Podle všeho jde ale o studio Iron Galaxy, které si měli Rocksteady s Warner Bros najmout na PC port nového Batmana. Tohle se děje běžně i u jiných velkých her.

Nikde o tom sice oficiálně nenajdete ani zmínku, server Videogamer.com to vyštrachal na Linkedin profilu testera Iron Galaxy a poté to zjistil i z titulků přímo ve hře. Stejný člověk přitom testoval i PC port Batman: Arkham Origins a samotný tvůrčí celek Iron Galaxy má za sebou nespecifikovanou práci na spoustě her, včetně BioShock Infinite, Borderlands 2, Destiny, Killer Instinct Season Two, Kinect Adventures nebo Bionic Commando. Jinak sami udělali třeba arkádu Wreckateer pro Xbox 360 s Kinectem.

Na YouTube už se objevují videa se skvělou optimalizací. Tohle je pořízeno s grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 970 na maximální detaily v rozlišení 1080p, 8 GB RAM. Ke grafické kartě má stáhnuté nejnovější ovladače. Sranda začíná od šesté minuty (thx stuntman). Druhé video pochází od serveru Rock, Paper, Shotgun a bylo pořízeno na nejnižší nastavení.

Na PlayStation 4 a Xbox One hra běží bez výrazných problémů. Je tak škoda, že někdo dokázal zmršit PC port.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama