Kerbal Space Program 2 opět odložen
Kerbal Space Program 2 Novinka Kerbal Space Program 2 opět odložen

Kerbal Space Program 2 opět odložen

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1

Vývoj zřejmě nejde zrovna hladce.

Reklama

Je tomu už víc než rok, co bylo oznámeno pokračování populární hry Kerbal Space Program. Stalo se tak na prvním ročníku Opening Night Live, která je součástí Gamescomu. Už tehdy nás překvapilo, že na hře nepracuje studio Squad, které stojí za původní hrou, ale vývojáři ze studia Star Theory. Nejprve šel vývoj dobře, vše se změnilo v prosinci loňského roku, kdy se rozhodl vydavatel hry Private Division (pod hlavičkou společnosti Take-Two) založit nové studio Intercept Games. To se mělo zabývat právě vývojem KSP2. Údajně se pokoušel nalákat vývojáře ze Star Theory, aby do něj přešli, ne všichni to ale udělali a zůstali věrní svému týmu. Star Theory však pár měsíců nato zkrachovalo.

Vývoj zřejmě začaly doprovázet problémy, neboť z původního data vydání na začátku letošního roku byla hra odsunuta až na ten další. A bohužel, jak jsme se před pár dny dozvěděli, nebyl to odklad poslední. Kerbal Space Program 2 byl totiž opět odložen, a to až na rok 2022. Creative director hry Nate Simpson v novém příspěvku na blogu uvedl, že potřebují více času, aby mohli do hry implementovat nové funkce a všechno dostatečně odladit.

Vytváříme spolehlivý základ, na kterém budou moct hráči a modeři stavět po další dekádu nebo i déle. Musíme tak řešit problémy, které nikdy nebyly vyřešeny, a to si žádá svůj čas.

Na závěr však Simpson slibuje, že budou pravidelně zveřejňovat nové obrázky, videa a vývojářské deníčky. A pokud si chcete zkrátit čekání, můžete si zatím zahrát první Kerbal Space Program, který ještě stále čas od času dostane nějaký update. Očekávání od druhého dílu jsou však vysoká a my tak jen můžeme doufat, že se hra povede, a hlavně, že už šlo o poslední odklad.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama