Kinect Adventures! – máváme, máváte, mávají
Kinect Adventures Recenze Kinect Adventures! – máváme, máváte, mávají

Kinect Adventures! – máváme, máváte, mávají

Redakce

Redakce

3

Microsoft v dnešních dnech zažívá žně. Jeho nové herní zařízení Kinect jde na dračku, továrny nestíhají dodávat požadované množství zařízení a čekací doby jsou mnohdy až měsíční (<a href="novinky/1994/darovat-na-vanoce-kinect-nemusi-byt-tak-snadne">viz článek</a>). V jeho balení je i plnohodnotná hra Kinect Adventures!, která si za nejhlavnější úkol klade seznámit vás s funkcemi a možnostmi, které Kinect nabízí.

Reklama

Ovladačem jste VY!

Již žádné ovladače v ruce či sezení u TV. Pravdou je, že ke spuštění hry díky Kinectu nepotřebujete ani ovladač, jelikož je zde možnost ovládat konzoli gesty či hlasovými příkazy. Hra samotná je již stavěna jen na pohybové ovládání, menu ovládáte jednoduchými gesty a vše je srozumitelné i pro mladší hráče.

Hra nabízí tři druhy dobrodružství a pět různých disciplín.Adventures, ve kterých se máte vžít do role dobrodruha ve čtyřech kapitolách řazených podle obtížnosti. Odměnou za tyto kapitoly dostáváte různé trofeje či oblečení na vašeho avatara. Free play, kde máme volně přístupné všechny typy her a Times play, kde můžeme zdokonalovat své časy na všech tratích, které ale nejdříve musíte odemknout v Adventures. Věci, které si na hrách pro kinect cením je zakomponování vašeho Avatara do hry, a tudíž možnost podnikat dobrodružství s ním. Osobně jsem to ještě v žádné z předešlých her neviděl. Pojďme se kouknout blíže na oněch pět disciplín.

Rallyball

Rallyball je v podstatě prostorový Arkanoid, kde máte za úkol pomocí svého těla odrážet míče, které na vás létají. S jedním míčem je to vcelku nuda, ale s ničením terčíků vám míče přibývají a udržet takových šest míčů v hrací dráze je vcelku oříšek. Přiznám se, mnohdy jsem se přistihl, že při vyšším počtu míčů mávám rukama a nohama a doufám, že alespoň jeden ve hře zůstane. Přidá-li se k vám kamarád(ka) a nemáte-li domluvené, kdo kterou stranu kryje, jde vcelku i o holé zdraví. Osobně se mi tato disciplína líbila ze všech nejvíce a jsem si jist, že mi ještě nějaký ten týden vydrží.

River Rush

Jedna z nejvíce prezentovaných disciplín. Úkol zde je jednoduchý, a to sjet řeku s co největším počtem nasbíraných Aček (bodů), nebo za co nejlepší čas, kdy místo bodů sbíráte čas navíc. Aby to nebylo tak jednoduché, tak se vám v těžších obtížnostech do cesty staví různé překážky, které musíte přeskakovat a mnohdy největší počet bodů je nad skokánky, na vyvýšených místech či až v oblacích. S trochou šikovnosti a cviku se dá velká část řeky projet v oblacích a sesbírat mnoho bodů. Jako v každé z disciplín i zde je možnost hrát s kamarádem, kdy jste oba postaveni na jeden člun. Hrajete-li sami, ovládání člunu je brnkačka, ale ve dvou je hra založena na koordinaci a spolupráci.

20 000 Leaks

V disciplíně 20 000 trhlin se ocitnete ve skleněné krychli na dně moře. Pohled je to krásný, ale bohužel zdejším obyvatelům se moc nezamlouváte a tak vás chtějí vystrnadit. Začínají vrážet do skleněné krychle a dělají v ní díry, které musíte ucpat pomocí všech končetin, co máte k dispozici. Aby hra nebyla tak lehká, místy sklo mezi dírami praská a abyste tomu zamezili, musíte všechny díry ucpat najednou. Při hře dvou hráčů se obtížnost automaticky zvýší a oba máte plné ruce práce, kdy dojde i na lehce akrobatické pózy. Zde a v disciplíně Space Pop se snaží hra ukázat, jak dobře pracuje prostorový senzor.

Space Pop

Nejslabším článkem Kinect Adventures! jsou podle mého názoru vesmírné bubliny. Ocitáte se na vesmírné lodi, kde nepůsobí gravitace a vašim úkolem je chytat bubliny, které zde vypouští bublifuk ze stěn. Stejně jako ve 20 000 Leaks i zde se uplatňuje prostorový senzor, díky němuž máte možnost přecházet mezi dvěma řadami, ve kterých se bublinky vypouští. Tuto disciplínu hodnotím jako nejslabší článek z důvodu stále stejného prostředí, které nezachrání ani lítající kosmonaut za sklem. V podstatě zde stačí mít natažené ruce a chodit ze strany na stranu.

Reflex Ridge

Měli jste v tělocviku rádi opičí dráhu? Pokud je odpovědí „ANO“, pak je Reflex Ridge vaším šálkem kávy. Jste na pojízdném vozíku a za úkol mate vyhýbat se překážkám a sbírat bodíky. Úkol vskutku jednoduchý, ale obtížnost některých dráh dá člověku vcelku dost do těla. Osobně jsem pří této disciplíně měl po ruce ručník, jelikož zde se opravdu zapotíte. Když se vám vozík zdá příliš pomalý, je zde možnost ho popohnat skákáním či ručním popostrčením. Kouzlo hry více hráčů spočívá v tom, že jako v jediné z disciplín hrajete proti sobě, ne kooperativně. Zde se teprve pořádně projeví váš soupeřivý duch dobrodruha!

Sýýýr!!!

Připadne-li vám pouhé plnění disciplín jako nuda, pak věřte, že je ve hře zakomponováno pár perliček, které ji zvláště v kolektivu dodají ten pravý šmrnc. Jednou z nich je všudypřítomný foťák, který fotí momentky za hry a pak vám je vyvolá po konci tratě. Mnohdy se v kombinaci s komentáři k nim zasmějete a budete doufat, že je zlomyslný kamarád nenahraje na Live. Mínus bohužel je ten, že jsou fotky sice ukládány jako samostatné soubory, ovšem ve formátu, který po nahrání do počítače bohužel neotevřete (alespoň já nepřišel na to jak). Dále bych zmínil trofeje, které dostáváte za soutěže v Adventures módu. Jsou to komické potvůrky, které máte možnost na dobu asi 15 sekund nadabovat a dělat s nimi různé pohyby. Samozřejmostí je možnost následného uploadu na Live účet.

Kinect Adventures! je hra na svém místě. Nejedná se o nic převratného, ani o nic, co vás u obrazovek udrží měsíce. Ale jelikož se jedná o titul přibalený k samotnému zařízení, který má za úkol seznámit s Kinectem a představit jeho možnosti, neodejde od nás se špatným hodnocením. Svůj úkol splnil na sto procent. Nechť odpočívá na poličce.

Kinect Adventures

Verdikt

Kinect Adventures! své úkoly seznámit Vás s pohybovým ovládáním plní, a jako startovní titul více než uspěl. Ale je čas udělat místo pro další tituly.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

zakomponování Avatara
atmosféra
multiplayer
trvanlivost
občas stereotypní
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama