Kinect umí rozpoznat znakovou řeč
Xbox 360 Novinka Kinect umí rozpoznat znakovou řeč

Kinect umí rozpoznat znakovou řeč

Michal Maliarov

Michal Maliarov

6

Jak hlásí výpis z patentu pohybového ovládání Kinect, zařízení dokáže kromě pohybů těla, obličeje a hlasu rozpoznat také americkou znakovou řeč.

Reklama

Ti z vás, kdo komunikují pomocí znakové řeči (ASL – American Sign Language) tak budou moci dávat dohromady písmena, slova a celé věty.

„Když člověk nedokáže mluvit, bude od hlasového chatu odrazen,“ hlásí patent. „I přesto, že by dokázal zadávat znaky, byl by to velmi pomalý proces pro ty, kdo jsou ve znakové řeči zběhlí. Díky Kinectu může hráč přenést své myšlenky přes znakovou řeč, kterou senzor rozpozná a převede na slova.“

„Když tak v multiplayeru zabijete kamaráda, budete mu moci poslat krátký vzkaz (většinou stylové OWNED). V jiné situaci, ať už obyčejném chatu nebo videohovoru, pomáhá senzor znakové řeči ještě rozpoznáváním obličeje a pohybů obličejového svalstva, z čehož usoudí předpokládanou náladu a emoce hráče, které přenese do textu.“

Kinect tak vypadá stále více k světu, i když stále nevíme, zda dokáže rozpoznat vztyčený prostředníček. To ale budeme moci zjistit již 4.listopadu letošního roku, kdy se Kinect dostane do prodeje v Americe. Evropské datum bude odhaleno již brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama