Kingdom Come: Deliverance na jednom milionu prodaných kusů
KC: Deliverance Novinka Kingdom Come: Deliverance na jednom milionu prodaných kusů

Kingdom Come: Deliverance na jednom milionu prodaných kusů

Michal Burian

Michal Burian

82
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

V pražském studiu Warhorse jsou hodně spokojeni. Tržby přesáhly miliardu korun.

Reklama

Vydavatelské společnosti před mnoha lety udělaly chybu, když odmítly podpořit středověký RPG titul Kingdom Come: Deliverance. Nasvědčoval tomu již zájem hráčů v crowdfundingu, na Kickstarteru se podařilo vybrat přes jeden milion liber a co více, za dva dny od vydání se odhadem prodalo 500 tisíc kusů, což zaplatilo vývoj.

O týden později jsou na tom Warhorse Studios ještě lépe. Výkonný ředitel Martin Frývaldský pro Lupa.cz prozradil pokoření další mety. Kingdom Come: Deliverance dokázalo za zhruba týden prodat kolem jednoho milionu kusů a zařadilo se k hrám jako Mafia nebo Space Enginners, které pocházejí z České republiky a také prodaly milion kopií.

„Jsme někde u jednoho milionu, když sečtu všechny platformy a distribuční kanály. Jsme skutečně hodně spokojení,“ řekl pro Lupa.cz Martin Frývaldský a dodal, že podobně to vidí i akcionáři. Z dat Steamspy vyplývá, že 45 procent všech prodejů si ukousla PC verze na Steamu.

Porostou ještě prodeje? To je těžké odhadovat. Největší zájem je v prvním týdnu, stejně jako u filmů.

Tržby Kingdom Come: Deliverance tak přesáhly miliardu korun, hra se prodává za zhruba 60 dolarů. Vývoj stál stovky milionů korun.

Kingdom Come: Deliverance ukazuje světu, že o podobné hry je u hráčů zájem. Středověké RPG z našich luhů a hájů by mohlo u společností pomoci prosadit podobné netradiční projekty, což by bylo jen dobře.

Kingdom Come: Deliverance vyšlo s českými titulky ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama