Klient Galaxy od GOG.com vstupuje do betaverze
Novinka Klient Galaxy od GOG.com vstupuje do betaverze

Klient Galaxy od GOG.com vstupuje do betaverze

Jan Kalný

Jan Kalný

6

Budete moci komunikovat s přáteli, plnit achievementy a získávat automatické updaty do her.

Reklama

Nový herní klient Galaxy od GOG.com už nějakou chvíli aktivně běží a nějaký ten pátek se o něm mluví. Pokud stále nevíte, o co jde, velmi stručně řečeno jde o otevřenější, dobrovolný a DRM-free Steam, který přímo pracuje s vaším účtem na GOGu.

Stačí stáhnout klient, přihlásit se a můžete hrát své hry a mít je všechny pěkně pohromadě, a přehledně tak například sledovat vaše statistiky, jako je čas hraní nebo i achievementy. Pokud vás tedy někdy mrzelo, že máte druhý díl Zaklínače jen na GOGu a chtěli byste achievementy, které jsou na Steam verzi, tak teď už vás to mrzet nemusí.

Klient stejně tak podporuje další funkce jako je fórum, seznam přátel a chatování, případně i cross-play, takže můžete hrát s přáteli, kteří hrají na Steamu. Další funkce přijdou s dalšími verzemi, takže velmi brzo můžeme očekávat i overlay nebo připojování se do her kamaráda.

Celý klient by měl plně nahradit samotnou stránku, takže můžete hrát, sledovat stahovat nebo kupovat hry a filmy. To všechno stále funguje na bázi DRM-free a i v offline. I když samozřejmě v offline režimu nebudou dostupné některé funkce.

Mimo to nabídne klient i možnost roll-back, takže pokud vám patch k vaší oblíbené hře něco rozbije nebo „životně důležitý” mod přestane fungovat, můžete si velmi jednoduše vrátit hru do předchozí verze.

Tvůrci se ani nebrání případnému komunitnímu vylepšování programu, takže pokud někdo použije kód a udělá svou vlastní verzi nebo samotný klient vylepší o nové funkce, tak mu za to nikdo nadávat nebude.

GOG Galaxy bude samozřejmě i úplně dobrovolný, takže pokud si nechcete stahovat další „úplně zbytečný” program, tak nemusíte.

O případný přístup do bety se můžete ucházet na oficiálních stránkách klienta, kde si také můžete přečíst podrobnější informace o samotných funkcích. Prozraďte nám v komentářích, co si o tomhle nápadu myslíte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama