Kniha Mass Effect: Annihilation se zaměří na osud kvarianské archy
Mass Effect Novinka Kniha Mass Effect: Annihilation se zaměří na osud kvarianské archy

Kniha Mass Effect: Annihilation se zaměří na osud kvarianské archy

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8

Příběh o kvarianské arše nebude vyprávět DLC Mass Effectu: Andromeda, ale nadcházející kniha.

Reklama

Jedním z nedořešených témat a dějových linií, na které bylo možné narazit při hraní Mass Effectu: Andromeda, byly problémy na arše kvarianů, která do nové galaxie převážela hned několik ras. Mnozí fanoušci doufali, že se na pátou archu zaměří příběhové DLC, ale naděje na něco takového padly poté, co došlo k rozhodnutí ukončit podporu singleplayerové části hry.

Toto rozhodnutí doprovázelo oznámení, že na nedořešená témata dojde alespoň prostřednictvím knih a komiksů. Nakonec se tak skutečně děje, protože studio BioWare odhalilo vznik knihy Mass Effect: Annihilation, která se zaměří právě na osud kvarianské archy. Na svědomí ji má Catherynne M. Valente.

Kniha se zaměří na cestu lodi Keelah Si’yah, která do galaxie Andromeda převáží 20 tisíc kolonistů z řad kvarianů, drellů, volusů, batarianů a elcorů. Poté, co dojde k nalezení několika mrtvých drellů v kryogenických komorách, je na palubě archy odhalen patogen, který postupně skáče z rasy na rasu. Jakmile začnou selhávat systémy lodě, je jasné, že nejde o nehodu.

V zahraničí bude kniha k dostání až 26. června 2018. Dříve či později by snad měla dorazit také k nám. Po vydání Vzpoury na Nexu nakladatelství Fantom Print uvádělo, že připravuje i titul nazvaný v originále The Lost Ark. Není jasné, jestli jde o tu samou knihu, nicméně Fantom Print by měl mít zakoupená práva na více knih ze světa Mass Effectu, takže je dost možné, že do nich bude spadat i Annihilation.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama