Kodžima není spokojen s označením "Director's Cut"
Death Stranding Novinka Kodžima není spokojen s označením "Director's Cut"

Kodžima není spokojen s označením "Director's Cut"

Ondřej Partl

Ondřej Partl

43
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Podle něj není tento pojem ve videohrách použit správně.

Reklama

Před pár dny byla odhalena rozšířená PS5 verze hry Death Stranding: Director's Cut, která vyjde 24. září a přinese mnohá vylepšení, jako jsou třeba nové příběhové mise, závodní mód, lepší běh či další kusy výbavy.

Jak pak jistě všichni víme, tak za hrou stojí dnes již legendární tvůrce - Hideo Kodžima. A ten dnes na svém oficiálním twitterovém účtu sdílel dva krátké příspěvky, v nichž se vyjadřuje právě k dovětku "Director's Cut", s jehož užitím ve hrách moc nesouhlasí:

""Director's Cut" ve filmu označuje dodatečný sestřih, jenž byl vydán ke zkrácené verzi, která byla vypuštěna s neochotou, protože režisér neměl právo na její úpravu, nebo proto, že se musela zkrátit stopáž.

Nicméně ve hrách není zahrnuto to, co bylo původně vystřiženo, ale to, co bylo dodatečně vyrobeno. Delector's Plus? Takže proto tomu nerad říkám "Director's Cut"."

S tímto tvrzením se ve skutečnosti dá souhlasit, avšak následně můžeme polemizovat nad tím, jaký dovětek by si tyto edici zasloužily.

Některé návrhy se poté začaly objevovat i pod samotným příspěvkem, kdy padala jména jako "The Final Cut" či staré dobré "Definitive Edition" a "Enhanced Edition". A podle našeho názoru by všechny varianty fungovaly o něco lépe.

Každopádně jaké označení byste zvolili vy? Je podle vás "Director's Cut" použit vhodně? Nebo jsou vám tato pojmenování jedno? To nám můžete sdělit v komentářích.

Na závěr pak ještě připomeneme, že svou vylepšenou verzi s tímto označením také dostane Ghost of Tsushima.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama