Komiks přibližuje příběhové pozadí karetního Artifactu
Artifact Novinka Komiks přibližuje příběhové pozadí karetního Artifactu

Komiks přibližuje příběhové pozadí karetního Artifactu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy Windows PC

V den vydání hry se dočkáme dalšího komiksu, který má mít velký dopad na svět Doty.

Reklama

Už zítra, 28. listopadu, vychází na Steamu Artifact, nový karetní titul od Valve, jehož prvořadým cílem je zjevně vysát peněženky hráčů co možná nejvíc. Ačkoliv ale tenhle projekt stále vyvolává obavy z pay-to-win modelu, nezapomínejme na to, že jedním z druhořadých cílů je rozšířit svět Doty, potažmo Doty 2, v němž se Artifact odehrává. Proto tu máme první ze série komiksů, jež mají přiblížit a obohatit příběhové pozadí hry. Ve Valve koneckonců sází na volně dostupné komiksy už řadu let.

Díky příběhu s názvem Prelude, který najdete na oficiálním webu Artifactu, se můžete seznámit s dějovým ukotvením hry a zjistit, že karetní zápasy nejsou samoúčelné. Ve skutečnosti se jedná o způsob, jakým lze upravovat chod dějin Doty, stanovit směr toku času a opakovaně měnit různé historické události a osudy. Kromě toho dojde v komiksu na naznačení toho, proč se hra jmenuje Artifact a jaký smysl má její logo, nebo na odstartování příběhové linky o snaze vyhnout se jedné konkrétní události.

Prelude má být prvním důkazem toho, že Artifact podle slov Valve není jen karetní hra ze světa Doty. Jde také o sdílené univerzum s příběhem, který prohloubí historii, rozšíří svět a změní osudy hrdinů jak v Artifactu, tak v Dotě 2. Zítra navíc dojde na vydání dalšího komiksu s názvem Call to Arms, jenž má připravit půdu na sérii událostí navždy měnících svět Doty. Nejspíš nám také připomene, že v případě Doty 2 a Artifactu možná komiksy rostou jako houby po dešti, ale na poslední část velkého příběhového komiksu Team Fortres 2, jehož publikování se táhne už od roku 2013, stále čekáme. Předposlední část vyšla v lednu 2017 a od té doby je ticho po pěšině.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama