Komunita předělává mapy z Operace Flashpoint do enginu Army 3
Arma 3 Novinka Komunita předělává mapy z Operace Flashpoint do enginu Army 3

Komunita předělává mapy z Operace Flashpoint do enginu Army 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16

Veselé 15. narozeniny, Flashpointe. Pardon, Armo: Cold War Assault.

Reklama

Ačkoliv tomu možná někdo nebude chtít uvěřit, dnes je to rovných 15 let od vydání Operace Flashpoint, prvotiny Bohemia Interactive, která nastartovala sérii Arma. I proto došlo po vypršení smlouvy s Codemasters v roce 2011 na přejmenování hry na Armu: Cold War Assault. Právě pod tímto názvem dnes najdete původní Flashpoint v mnoha obchodech, přičemž Cold War Assault obsahuje i datadisk Resistance. Značku Operation Flashpoint stále vlastní Codemasters, ale od dob rozporuplných pokusů Dragon Rising (2009) a Red River (2011) jsme se od nich žádného Flashpointu nedočkali.

Samotné studio Bohemia Interactive oslavuje především slevovými akcemi na Steamu a Bohemia Interactive Store. Ve druhém zmíněném obchodě můžete kupříkladu jen dnes zakoupit balík všech placených titulů ze série Arma za 464 Kč. V 15th Anniversary Bundlu chybí jen nadcházející expanze Apex pro Armu 3, dnes už zapomenutý datadisk Red Hammer pro Flashpoint, který měli na svědomí lidé z Codemasters, a nepříliš úspěšná Arma Tactics, původně určená pro Nvidia Shield.

Bohemia Interactive se navíc chlubí, že série Arma má k dnešnímu dni na kontě více než 10 milionů prodaných kopií. Toto číslo nezahrnuje dodatečný obsah a o 2,5 milionů prodaných kusů se zasloužila jen samotná Arma 3.

V rámci výročí se činí i komunita a právě díky ní píšu tuto novinku. Řada hráčů Army 3 jistě zakopla o masivní mod Community Upgrade Project, který převádí mapy, zbraně, jednotky i vozidla z předešlých dílů do Army 3. Vše je samozřejmě řádně vylepšené či předělané tak, aby to v porovnání s výchozím obsahem Army 3 nepůsobilo nijak zastarale.

Díky tomuto modu si lze v Armě 3 zkusit obsah Army: Armed Assault, Army 2 a všech jejich dodatků a brzy dojde i na obsah Operace Flashpoint/Army: Cold War Assault. Přinejmenším tedy přijde řada na mapy, jak dokazuje nově vydaný trailer. V něm uvidíte ostrovy Everon, Malden, Kolgujev a Nogova a vše doprovází řádná hudba, která určitě dokáže probudit nejednu vzpomínku. Jde přitom o mapy vytvořené pro mod Cold War Rearmed 2 pro Armu 2, které jsou předělávány do enginu Army 3 týmy stojícími za CWR2 a Community Upgrade Projectem.

Zatím však nevíme, kdy se map z Cold War Assault dočkáme. Na Twitteru Community Upgrade Projectu se dočteme jen obligátní „Soon™“, tedy brzy.

Nejsnažším způsobem stažení modu je Steam Workshop, na němž je celý mod k dispozici v několika balících - zbraně, jednotky, vozidla, základní balík pro mapy a samotné mapy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama