Konami hlídá své zaměstnance a sleduje je
Novinka Konami hlídá své zaměstnance a sleduje je

Konami hlídá své zaměstnance a sleduje je

Michal Burian

Michal Burian

26

Mění jim e-mailové adresy, a pokud někdo nepracuje tak jak má, je přeřazen na pozici ostrahy nebo dokonce dělníka.

Reklama

Na první pohled se zdá, že práce ve velké vydavatelské společnosti je splněným snem, ale zdání klame. Minimálně v japonské firmě Konami je to úplně jinak a zaměstnanci jsou hlídáni a sledováni. Japonské ekonomické noviny Nikkei přinesly informace, kterým se nechce ani věřit.

Noviny píšou o znepokojivé situaci ve firmě. Tvůrčí celek Kojima Productions byl přejmenován na Number 8 Production Department. To by nebylo nic překvapivého po odchodu Kojimy, ale počítače v tomto studiu nejsou připojené k internetu a vývojáři mohou odesílat e-maily pouze mezi interními počítači uvnitř společnosti. To už je znepokojivé.

Zaměstnanci, kteří odcházejí během oběda z firmy, mají přidělené čipové karty. Pokud se vrátí pozdě, jsou nahlášeni vedení. V kancelářských chodbách jsou navíc kamery.

Většina zaměstnanců Konami nemá vlastní pracovní e-mailovou adresu. Společnost často e-maily mění a všechny bedlivě sleduje, včetně PR manažerů.

Pokud vývojář nepracuje podle plánu nebo udělá něco špatně, tak je označen za neužitečného. V takovém případě je přeřazen na jinou pozici. Často tihle lidé končí jako ostraha, uklízeči ve firemním fitness centru nebo dělníci na montážních linkách. Takhle měli skončit lidé, kteří na Facebooku olajkovali status bývalému kolegovi, který změnil firmu.

Nikkei také informovali o rozpočtu pro Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Ten měl být 10 miliard jenů, v přepočtu mluvíme o 80 milionech amerických dolarů. To má být jeden z důvodu, proč se Konami v budoucnu více zaměří na mobilní hry - Konami si pochvaluje příjmy z hry Dragon Collection.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama