Konami pracuje na nových dílech Silent Hill
Novinka Konami pracuje na nových dílech Silent Hill

Konami pracuje na nových dílech Silent Hill

Michal Jonáš

Michal Jonáš

7

A tentokrát to již nejsou výherní automaty jako minulý rok.

Reklama

Podle dobře informovaných zdrojů kolem webů Yai Gameworks a Rely On Horror Konami pracuje rovnou na dvou titulech zasazených do hororového světa města a okolí Silent Hillu. A nejedná se o výherní automat, jakým Konami minulý rok oslavilo dvacetileté jubileum od vydání prvního dílu psychologického hororu na první PlayStation.

Jeden z nových titulů má být klasickým Silent Hillem, jenž má vycházet z úplných kořenů série a inspiruje se původními příběhovými díly Silent Hill 1-3 (dvojka vyšla na PlayStation 2 v roce 2001 a trojka na tu samou konzoli 2003). Tím druhým titulem pak má být jakási forma epizodického dobrodružství, jež se zhlédlo v konceptu herních řad od Telltale Games.

 

Konami pracuje na nových dílech Silent Hill

 

Obě hry ale asi jen tak nevyjdou, protože teprve před několika málo lety se měly u japonského distributora začít zpracovávat nové koncepty od různých vývojářů, kterak obě nové hry pojmout. Nicméně minimálně jeden z nových dílů by mohl být oficiálně oznámen již letos.

Vývoji minimálně jedné nové hry Silent Hill napovídá i nedávná obnova prošlých světových ochranných známek Silent Hill a také znovu angažování Masahira Itoa jako jednoho z hlavních vývojářů nových her série v Konami. Ito se významně podílel od jedničky na šesti dílech Silent Hillu (naposledy drobně radil se Silent Hill: Origins pro PSP z roku 2007.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama