Konami se omlouvá fanouškům
Novinka Konami se omlouvá fanouškům

Konami se omlouvá fanouškům

Michal Burian

Michal Burian

21

Japonská společnost chce i nadále pokračovat ve vývoji svých zavedených značek pro konzole a PC, stejně tak co nejlépe využít mobilních zařízení.

Reklama

V polovině května nový generální ředitel Konami naštval spoustu hráčů. V rozhovoru pro Nikkei Trendy Net tou dobou řekl, že jejich hlavní platformou budou mobily. To se pochopitelně nikomu nelíbilo a většina si toto vyjádření začala spojovat s nedávným zrušením Silent Hills od Kojimi a režiséra Guillermo del Tora, stejně tak s odchodem Hideo Kojimi. Než se pustíme dále, připomeňme si prohlášení nového generálního ředitele Konami:

„Naší hlavní platformou budou mobily. Následovat bude pay-as-you-play model her jako je Power pro a Winning Eleven s dalším obsahem. Naše hry musí být jiné, musíme změnit jejich směr, aby se neprodávaly jako položky, ale jako funkce. U těchto her jsme poznali, že lidé, kteří si kupují hry ve fyzické podobě, mají motivaci kupovat další obsah. Úspěch Power je pro nás motivací, abychom pracovali na mobilních verzích našich populárních sérií.“

„Hraní se rozšířilo na mnoho platforem, ale nejbližší platformou nám vždy bude ta mobilní. Na mobilních zařízeních spočítá budoucnost hraní.“

Pokud po přečtení kroutíte hlavou, tak se vám nedivím. Konami má ve svém portfoliu spoustu úspěšných her pro konzole a PC. Každého jistě napadne Castlevania, Metal Gear, Pro Evolution Soccer nebo Silent Hill. Není tak divu, že výše zmíněné tak trošku nedávalo smysl. Leda, že by na tom Konami bylo skutečně špatně.

Tyhle prognózy si ale nechme na jindy a pojďme se raději věnovat aktuálnímu tématu. Tím je dopis zaslaný zástupci Konami redakci serveru Polygon. V dopise se Konami omlouvá za výroky svého nového generálního ředitele Hideki Hayakawa a ujišťuje hráče, že společnost nemá v úmyslu přestat vyvíjet hry pro konzole a počítače.

„Našim cílem je i nadále vytvářet komplexní portfolio her pro konzole a počítače. Zároveň chceme co nejlépe využít mobilních zařízení, která provázejí naše zákazníky v jejich každodenním životě. Tím rozšiřujeme hranice zábavy,“ stojí v dopise. V něm se navíc dočteme, že Hideo Kojima se svým týmem tvrdě pracuje, aby nám mohl 1. září přinést očekávaný Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, stejně tak se zástupci Konami snaží celou kauzu svést na novináře, kteří vytrhli z kontextu rozhovory z japonských webových stránek.

Abychom si to shrnuli, výrok prezidenta měl být chápán spíše tak, že řada připravovaných velkých her dostane své doprovodné aplikace nebo menší hry pro mobily. Nikoliv, že by se Konami soustředilo pouze na mobily a nevydávalo hry pro konzole a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama