Konami vydá nový Silent Hill
Silent Hill: Book of Memories Novinka Konami vydá nový Silent Hill

Konami vydá nový Silent Hill

Michal Jonáš

Michal Jonáš

12

Není to ale na platformy, jaké byste si přáli.

Reklama

Jako jedna z divizí japonského vydavatele Konami působí Konami Gaming, Inc. jako výrobce hracích a výherních automatů, které jsou v Japonsku stále populární. Konami již vytvořilo několik stovek druhů těchto kabinetů, přičemž je i provozuje a pronajímá. A tento byznys není vůbec nijak okrajový, naopak je to zdroj velké části tržeb Konami.

Tak se svých výherních kabinetů dočkala např. série Castlevania (4 modely), 6 typů Konami postavila na licenci světa Dungeons & Dragons, 3 jsou na téma žabích her Frogger, najdete i dvojici podle akčních 2D stříleček Contra a jako poslední novinku Konami Gaming uvádí na trh multiherní výherní kabinet Silent Hill, jenž obsahuje rovnou dvě různé hry inspirované světem této slavné hororové série.

Abyste věděli, trh s výherními automaty má také své velké veletrhy, přičemž ten největší se samozřejmě musí konat jedině v Mecce všeho gamblerství, v americkém Las Vegas. Právě tam na posledním veletrhu Global Gaming Expo 2019 Konami svůj nový kabinet představilo.

 

Konami vydá nový Silent Hill

 

Dnes už jsou technologie od původních slotových automatů s několika prosvětlenými a mechanickými válci někde jinde, takže kabinet Silent Hill má šest plochých LCD obrazovek (zřejmě dotykových), přičemž trojice největších s úhlopříčkou 125 cm a 4K UHD rozlišením je postavena na výšku, tři menší jsou pak navrchu automatu. Na jedné takovéto stanici mohou hrát najednou tři gambleři.

První hrou na tomto automatu je Silent Hill: Return inspirovaný třetím dílem pro PlayStation 2 z roku 2003. A tou druhou pak Silent Hill: Escape, jenž je postaven na základu Silent Hill: Downpour z roku 2013, což je česká hra od již zaniklého brněnského studia Vatra Games pro PlayStation 3 a Xbox 360. Escape je také podtitul malého Silent Hillu pro mobily z roku 2007, ale ten nemá s automatem nic společného.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=63&v=0rO-i-0Wkhc[/embed]

 

Nový kabinet Konami vyrobilo pro připomínku letošního dvacetiletého jubilea série, protože první a dodnes famózní Silent Hill vyšel jako jedna z vlajkových lodí na první PlayStation v roce 1999. Možná si ještě pamatujete, že pokud jste si koupili bohaté a luxusní balení Metal Gear Solid: Tactical Espionage Action, tak jste v krabičce našli další CD s demoverzí části první úrovně Silent Hillu dokonce s vlastním rozkládacím a tištěným manuálem! Poslední díl Silent Hill: Book of Memories vyšel na PSVitu již před sedmi lety, od té doby už nic.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama