Koncepty ze zrušené vesmírné hry od Valve
Half-Life Novinka Koncepty ze zrušené vesmírné hry od Valve

Koncepty ze zrušené vesmírné hry od Valve

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Komunita navíc oživila nikdy nedokončený projekt Threewave, založený na kdysi populárním režimu pro prvního Quaka.

Reklama

Ve Valve během let pracovali na řadě projektů. Některé zdárně spatřily světlo světa, jiné se ztratily v propadlišti dějin. Jedním z nich je i starší vesmírná hra zaměřená na mariňáky.

Na to, s čím jsme se v této hře mohli setkat, se můžeme nyní podívat díky konceptům, které zveřejnila fanstránka ValveTime.net a které pochází od Harryho Teasleyho. Ten ve Valve pracoval jako umělec a designér, než z firmy odešel v červnu roku 2002. Díky tomu máme určitou představu o tom, kdy se na té vesmírné mariňácké hře nejspíš mohlo pracovat.

Koncepty každopádně ukazují mimozemské zabijáky a mariňáky v prazvláštních oblecích. Jeden z nich se také zmiňuje o singleplayerové kampani, během níž by se měnil vzhled hráčovy postavy. Nad touhle proměnou by hráč neměl absolutní kontrolu, ale mohl by ji alespoň trochu usměrňovat tím, co by jeho postava při hraní zažila.

Aby bylo jasno, tohle není taktéž zrušený projekt Stars of Blood od Valve, známý pod zkratkou SOB. To byl pro změnu titul s tématikou vesmírných pirátů, který měl využívat Source Engine.

Když už jsme u těch nikdy nedokončených projektů, na YouTube kanále Valve News Network se objevily informace o dalším zrušeném počinu.

Před dávnými časy vzniknul pro prvního Quaka populární mod Threewave, který fungoval jako variace na klasický herní mód Capture the Flag. Když studio Valve vytvořilo Deathmatch: Classic jakožto adaptaci deathmatche Quaka a zároveň multiplayer prvního Half-Life, chtělo postavit hru nebo herní mód i na Threewave režimu. Práce na tomhle projektu nebyly nikdy oficiálně oznámeny, o jeho existenci se hráči dozvěděli až v roce 2003, kdy došlo k velkému úniku souborů z Valve.

Součástí tohoto úniku byly i soubory Threewave, které ale byly samy o sobě nepoužitelné. Správce Valve News Network však nedávno všechny uniklé soubory dohledal a za pomoci jistého programátora zrekonstruoval a zprovoznil. Nyní si tedy každý může Threewave zkusit ve formě modifikace pro první Half-Life. Nutno však říct, že některé herní prvky charakteristické pro Threewave přežily v módu Mannpower, který najdete v Team Fortress 2.

Zájemce o vyzkoušení odkážu na server Mediafire, na nějž odkazují i autoři. Pro zprovoznění Threewave stačí přesunout dvě složky modu do adresáře Half-Life a restartovat Steam. A jestli vás zajímají jen samotné informace nebo nějaké ty záběry, není nic jednoduššího než se podívat na video tvůrců, které detailně popisuje historii celého projektu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama