Kontroverzní ochrana her od Ubisoftu zmírněna
Novinka Kontroverzní ochrana her od Ubisoftu zmírněna

Kontroverzní ochrana her od Ubisoftu zmírněna

Michal Burian

Michal Burian

20

Vypadá to, že Ubisoft malinko ustoupil a nebude hráče nutit, aby při hraní oblíbené hry byli stále připojeni k internetu.

Reklama

Na začátku minulého roku nasadil Ubisoft do svých her speciální protipirátskou ochranu, která vyžadovala stále přístup k internetu – pokud se DRM nedokázalo spojit se serverem, hra jednoduše nešla hrát.

Není divu, že tato kontroverzní ochrana vyvolala u hráčů dost negativních komentářů a založeny byly také různé internetové petice. Ubisoft však neustoupil až do dnes.

Vypadá to, že se vedení francouzské vydavatelské společnosti rozhodlo malinko ustoupit. Hráči prostřednictvím diskuzního fóra Reddit hlásí, že je možné hrát počítačové verze Assassin's Creed 2 a Splinter Cell: Conviction bez aktivního připojení k internetu, dokazují to dva obrázky níže). DRM prý vyžaduje internetové připojení pouze k ověření originální kopie, zadání sériového čísla a při každém spuštění hry.

Pokud při hraní ztratíte internetové připojení, hra se automaticky už nepauzne ani vás neupozorní na to, že nejste připojeni na server, což je sice malinkatý krůček kupředu, ale jak se říká, lepší než nic.

Některé zahraniční zdroje upozorňují, že příčinou změny ochrany nemusí být krok Ubisoftu, ale technická závada. Jestliže vlastníte nějakou hru od Ubisoftu s výše zmíněnou ochrannou, vyzkoušejte hrát bez internetového připojení a dejte nám pak vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama