Konzole PS5 by mohla být představena v příštím roce
Novinka Konzole PS5 by mohla být představena v příštím roce

Konzole PS5 by mohla být představena v příštím roce

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

35
Platformy PlayStation PlayStation 4

Sony by mohla svojí konzoli nové generace oznámit „malým“ představením v půlce příštího roku, to hlavní odhalení by mělo být až na PSX 2019.

Reklama

Minulý týden herním světem otřásla zpráva, že se Sony nebude v roce 2019 účastnit jedné z nejdůležitějších akcí pro zábavní průmysl - slavné E3. Myšleno však nebyla jen absence pravidelné konference, ale i stánku PlayStationu na výstavišti.

„Odvětví se vyvíjí a my hledáme nové způsoby, jak komunitu zapojit,“ znělo oficiální prohlášení ze strany Sony. Tento krok, společně se zrušením letošní prosincové akce PlayStation Experience, v nás vyvolal spoustu otázek a drobnou skepsi vůči počínání tohoto herního magnáta. Na Redditu se však objevily zprávy, které by mohly vnést trochu světla do celé situace.

„Jasně Reddit je plný keců!“ říkáte si, ale ten stejný člověk, který přišel se zprávou o tom, že PlayStation vynechá příští rok E3 ještě dříve než samotná Sony, nyní přináší další zajímavé informace. Tou nejdůležitější je to, že oznámení nové konzole bychom se měli dočkat už v příštích šesti měsících. Nejprve menším oznámením, které by mělo být následováno plným představení PS5 ve vší parádě. Toto slavnostní představení se při tom má odehrát právě na akci PlayStation Experience, která byla letos tak neslavně zrušena.

Co víc, leaker tvrdí, že většina vývojářů má již k dispozici důležité věci k vývoji her na novou generaci. O samotné konzoli pak doslovně použil tato slova: „it´s a monster“ (v překladu: je to monstrum). Důvodem ke zrušení E3 konference tedy je, že všechny tituly, jako Death Stranding, Ghost of Tsushima nebo The Last of Us Part II, jsou v přípravě pro současnou generaci herních zařízení a ty nám už ukázali. Nové tituly připravené k vydání PS5 nám tak předvedou na prosincovém PSX 2019.

Pokud jsou tyto informace pravdivé, nové konzole od společnosti Sony bychom se tak mohli dočkat v první polovině roku 2020, což by dávalo perfektní smysl. Stáří konzole PlayStation 4 v té době bude již přes 6 let, což je přibližně stejná doba, jakou dělilo vydání PS3 od PS4. Na podobném datu vydání se shoduje i většina herních znalců.

Na závěr ještě přidám několik dalších prohlášení od tohoto uživatele Redditu, známého pod přezdívkou RuthenicCookie. Podle něj by například hru Anthem od BioWare měl postihnout další odklad (což záhy odmítl producent), hry The Last of Us Part II, Death Stranding a Ghost of Tsushima by měly být zároveň připravené ke startu PS5 a Red Dead Redemption 2 má očekávat brzký port na PS5 (naděje na PC verzi?)

Informace o The Last of Us Part II, Death Stranding a Ghost of Tsushima by se shodovaly s tím, že tyto očekávané PS4 exkluzivity mají vyjít v příštím roce. Brazilská pobočka Sony měla předčasně potvrdit, že letos v prosinci na VGA uvidíme nové trailery z Death Stranding, Ghost of Tsushima a Dreams, které zároveň přinesou i datum vydání. To má být stanoveno na rok 2019. U The Last of Us Part II máme zatím otazník.

Nová konzole má disponovat procesorem Ryzen 8 core a cena by měla být stanovena na 500 amerických dolarů. V přípravě má být také druhá verze PlayStation VR. Dále byl potvrzen vývoj hry Ape Escape 4, avšak Bloodborne 2 nemáme v blízké budoucnosti očekávat.

Je potřeba mít ale pořád na paměti, že se jedná jen o tvrzení běžného uživatele Redditu, který však o den dříve předpověděl něco neočekávaného. Do doby, než nám tyto zprávy nepotvrdí samotní tvůrci, nemůžeme nic z tohoto považovat za hotovou věc, a tak nám tedy nezbývá nic jiného než čekat.

Dávají vám informace výše smysl? Napište nám do komentářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama