Kooperativní survival hra? To je Metal Gear Survive
Metal Gear Survive Novinka Kooperativní survival hra? To je Metal Gear Survive

Kooperativní survival hra? To je Metal Gear Survive

Jan Kalný

Jan Kalný

25

Ano, vypadá to, že už se příští rok dočkáme dalšího dílu ze série Metal Gear. Ale asi ne takového, jakého byste čekali.

Reklama

O odchodu Hidea Kojimy od Konami toho bylo řečeno víc než dost, takže snad není potřeba říkat nic navíc. Není to sice ještě zahojená rána, ale to Konami nezastavuje.

Když se řekne Metal Gear, většina lidí si představí kromě tuny cut-scén především parádní stealth hru, která se točí kolem Big Bosse a Solida Snakea. Případně kolem Raidena v druhém díle Metal Gear Solid a akčním spin-offu Metal Gear Rising: Revengeance.

A jak se zdá, příští rok dostaneme další svým způsobem spin-off. Seznamte se s Metal Gear Survive. Tahle údajně kooperativní survival hra se stealth prvky pro čtyři hráče nás zavede do kůže jednoho z vojáků původní Mother Base, krátce po událostech z Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (proto pozor na menší spoilery z konce Ground Zeroes). Tento voják přežil a ocitl se kdesi a s kýmsi a teď musí bojovat a přežívat.

Naštěstí se celá hra odehrává v alternativní realitě, takže by to nijak nemělo zasahovat do Kojimova hlavního příběhu, tedy kromě přidání červích děr. Ale upřímně? To jsou možná ty nejmenší starosti. Uvidíme, co z toho nakonec vznikne. Tak či tak, hra by měla vyjít příští rok na PC, PS4 a Xbox One.

Původní verze videa od IGN byla nahrazena oficiálně vydanou verzí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama