Krabicovou verzi RAGE 2 na PC lze aktivovat jen přes Bethesda.net Launcher
RAGE 2 Novinka Krabicovou verzi RAGE 2 na PC lze aktivovat jen přes Bethesda.net Launcher

Krabicovou verzi RAGE 2 na PC lze aktivovat jen přes Bethesda.net Launcher

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14
Platformy Windows PC

Jestli čekáte, že v krabičce najdete Steam klíč, budete zklamáni.

Reklama

Není to tak dávno, co společnost Bethesda udělala radost řadě fanoušků oznámením, že všechny hry vydávané touto společností, které vyjdou letos na PC, budou kromě vlastního Bethesda.net Launcheru k dispozici i přes Steam. Konkrétně se jedná o DOOM Eternal, Wolfenstein: Youngblood, Wolfenstein: Cyberpilot a dnes vydanou střílečku RAGE 2 (recenze). Donedávna však nikdo nezodpověděl otázku, přes co budou hrát ti, kteří před digitálním prodejem dají přednost krabicové verzi. Loňský Fallout 76 koneckonců vyžadoval launcher Bethesdy, nicméně na Steam hra dorazí až letos, což není případ druhého dílu RAGE. Nyní však máme jasno.

Jestli si RAGE 2 na PC koupíte v krabici, ať už se spokojíte se standardní verzí nebo ještě seženete Deluxe edici, musíte pro hraní využít Bethesda.net Launcher. Steam klíč zkrátka v krabičce nenajdete. Skutečnost, že launcher Bethesdy dostal tentokrát přednost (a jistě ji dostane i v případě ostatních výše zmíněných titulů), zprvu naznačila stránka podpory Bethesdy, na níž je věnován prostor aktivaci retail klíče, tedy klíče z krabicovky. Všímaví hráči si mohli upozornění na nutnost aktivace přes Bethesda.net v posledních dnech všimnout i na stránkách některých obchodů, včetně Xzone.cz, a teď můžeme s definitivní platností vše potvrdit i my sami, jelikož máme RAGE 2 v krabicové Deluxe edici na PC ode dneška k dispozici.

Jak už je dnes do značné míry zvykem, v krabici kromě Steam klíče nenajdete ani disk s byť jen zlomkem herních dat. Na jeho místě se nachází kartička s aktivačním klíčem základní hry, který lze aktivovat výhradně přes web Bethesda.net po přihlášení k vašemu účtu Bethesdy, bez něhož se neobejdete. Aktivační klíč bonusů za případnou předobjednávku je pak k dispozici samostatně (Xzone jej rozesílá e-mailem) a i majitelé Deluxe edice najdou v krabičce se hrou extra klíč pro aktivaci všech příslušných bonusů.

Nutno podotknout, že jestli jste dali nebo teprve dáte přednost Steamu, v určitých ohledech se vám bude účet Bethesda.net přesto hodit. S launcherem se obtěžovat nemusíte, ale i v rámci Steam verze RAGE 2 je třeba mít účet Bethesdy, abyste mohli aktivovat bonus za předobjednávku či obsah Deluxe edice. Odpůrce protipirátských ochran je pak ještě třeba upozornit na to, že RAGE 2 na Steamu i přes Bethesda.net Launcher doprovází ochrana Denuvo. Dá se očekávat, že postupem času ji tvůrci odstraní, ale přeci jen se nelze ubránit přesvědčení, že přítomnost Denuva, stejně jako nutnost využívat launcher Bethesdy v případě pořízení krabicovky, mohl vydavatel viditelně oznámit dřív než sotva den před vydáním.

RAGE 2 koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama