Krafton kupuje vývojáře kyberpunkového The Ascent
The Ascent Novinka Krafton kupuje vývojáře kyberpunkového The Ascent

Krafton kupuje vývojáře kyberpunkového The Ascent

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Studio Neon Giant zatím pracuje na open-world FPS.

Reklama

Jihokorejský vydavatel Krafton oznámil spolu s finančními výsledky také plánovaný nákup studia Neon Giant. Tým sídlí ve Švédsku a ačkoli vznikl teprve v roce 2018, tvoří ho veteráni herního průmyslu se zkušenostmi z vývoje titulů jako Bulletstorm, Far Cry 3 nebo Wolfenstein: The New Order. Loni vydali izometrické RPG The Ascent a v současnosti pracují na blíže nespecifikované FPS s otevřeným světem.

Neon Giant se pod hlavičkou Kraftonu zařadí po bok studií jako PUBG Corporation, Unknown Worlds stojícím za Subnauticou nebo Striking Distance, které už brzy vypustí do světa sci-fi horor The Callisto Protocol. Současně se nový přírůstek stává osmým týmem Kraftonu, který naposledy koupil mobilní vývojáře 5minlab.

Mezi další chystané projekty vydavatele patří přírůstek do série Subnautica, looter shooter s kódovým označením Black Budget a multiplayerová střílečka nazývaná Project Roam. Krafton také zakládá zbrusu nové studio v Kanadě, které se má postarat o hru na motivy korejského fantasy románu The Bird That Drinks Tears.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama