Krafton zaznamenal díky PUBG rekordní tržby
The Callisto Protocol Novinka Krafton zaznamenal díky PUBG rekordní tržby

Krafton zaznamenal díky PUBG rekordní tržby

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Jihokorejský vydavatel pracuje na 24 projektech.

Reklama

Jihokorejská společnost Krafton se podělila o finanční výsledky za první čtvrtletí letošního roku. Dařilo se jí v tržbách i ziscích. Nejvíc pomohl battle royale hit PUBG: Battlegrounds, který meziročně zvýšil tržby o 68 %. Mezi čtvrtletími poskočil o 28 %.

Celkem Krafton utržil od ledna do konce března 539 miliard Jihokorejských wonů, v přepočtu 408 milionů dolarů. Meziročně jde o 3% nárůst. O 11,6 % pak meziročně vzrostl výdělek, dosáhl 202 milionů dolarů, což je skoro polovina tržeb.

K úspěchu PUBG dodává Krafton podrobnosti. Rekord nezaznamenala jen celá společnost, ale právě i jeho vlajková loď. Nejvyšších čísel dosáhl oblíbený titul po šesti letech existence. Růst měla i jeho mobilní verze, konkrétnější ale vydavatel není.

A údaje nesděluje Krafton ani o loňském Callisto Protocol nebo tahové strategii Moonbreaker, která na podzim dorazila do předběžného přístupu. První jmenovaná hra se ale podle odhadů ještě v lednu nezaplatila.

Jihokorejský vydavatel chce do budoucna stále expandovat a mluví o podpoře 24 vyvíjených projektů ve svém ekosystému. Posílit chce také monetizaci PUBG. Na podzim koupil vývojáře kyberpunkového RPG The Ascent, kteří pracují na open-world FPS. V únoru otevřel své první kanadské studio v Montréalu, na které připadl vývoj hry podle jihokorejské knižní fantasy série The Bird That Drinks Tears (Pták, který pije slzy) od spisovatele Leeho Yeongda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama