kratky-poeticky-vylet-zimnim-vecerem
Blogy čtenářů Článek Krátký poetický výlet zimním večerem

Krátký poetický výlet zimním večerem

Jiří Markvart

Jiří Markvart

Prvního prosince, večer. Za okny se z nebe sype sníh stejnou rychlostí, jakou přibývají nadšené zimní statusy na Facebooku. Drobné zmrzlé vločky…

Reklama

Prvního prosince, večer. Za okny se z nebe sype sníh stejnou rychlostí, jakou přibývají nadšené zimní statusy na Facebooku. Drobné zmrzlé vločky odrážejí příjemné žluté světlo z pouličních lamp a rozptylují ho do okolí. Pod okny stojí vlak Českých drah a čeká, až mu padne zelená. Cestující posedávají v poloprázdných kupéčkách. Mají na sobě oblečení, jako by seděli někde venku na lavičce. Na chodbě vagónu postává chlápek, má stažené okno a rozhlíží se po ulici. Z úst mu vychází hustá pára, která se ztrácí až několik metrů od něj.

Sněhové vločky dál utěšeně dopadají na zem a vytvářejí mrazivou bílou peřinu.

V pokoji je celkem tma. Svítí lampička a prosincovou atmosféru dodávají pouze světélka rozvěšená na zdi. Na stole mi vedle stohů papíru stojí akorát hrnek, láhev Kofoly a několik slupek od mandarinek, které prosycují teplý vzduch místnosti zvláštní vánoční vůní. Na topení, které sepíná co chvíli, aby pokoj dostatečně prohřálo, stojí konvice s horkým čajem.

Probírám se tunami papírů a snažím se vstřebat alespoň některé informace z nich, abych se dostatečně připravil na zítřejší test ze statistiky. Do toho mi potichu hraje soundtrack z Mafie II, který svými hity z poloviny minulého století dokonale dotváří atmosféru, při níž se mi nechce ani trochu učit.

Stále otáčím papíry z jedné strany na druhou a probírám se změtí šílených vzorců. Už se stejně ani pořádně nedokážu soustředit...

Kašlu na to, zajdu za spolubydlícím, jestli si nezahraje jeden nebo dva zápasy ve Fifě.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama