Kupuje Microsoft tvůrce Forzy Horizon?
Novinka Kupuje Microsoft tvůrce Forzy Horizon?

Kupuje Microsoft tvůrce Forzy Horizon?

Michal Burian

Michal Burian

1
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Do čela britského studia Playground Games měl být jmenován člověk z Microsoftu, který byl i ve firmách Rare, Lionhead nebo Skype.

Reklama

Britské nezávislé studio Playground Games, které na konci roku 2017 zahájilo rozsáhlou rekonstrukci svých kanceláří, by velmi brzy mohlo patřit Microsoftu. Tvůrci série Forza Horizon mají podle všeho nového ředitele. V dokumentu, který 29. května 2018 zveřejnila britská vláda (již není k dispozici), je uvedeno, že se šéfem Playground Games stal Keith Ranger Dolliger z Microsoftu. Ten byl v minulosti na stejný post jmenován u mnoha firem, včetně LinkedIn, Rare, Skype, Lionhead, Groove Networks, Havok a Xamarin. To jsou společnosti, které Microsoft posléze koupil. Stejný osud, s největší pravděpodobností čeká i Playground Games.

Koupě Playground Games ze strany Microsoftu dává velký smysl. Studio zaměstnává ex-vývojáře Codemasters, Bizarre Creations, Criterion Games, Ubisoft Reflections, Slightly Mad Studios, Black Rock Studio, Juice Games nebo Sony Liverpool. Společně pro Microsoft připravují závodní sérii Forza Horizon. Očekává se, že letos vyjde Forza Horizon 4. Krom ní druhý tým (ten byl nedávno otevřen a přivítal tvůrce her GTA V, Hellblade: Senua’s Sacrifice a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain) pracuje na novém open-world akčním RPG. Dle všeho jde o nové Fable, po uzavření Lionhead.

K tomu si ještě přičteme, že Microsoft hodlá investovat do rozšíření svých týmů a zároveň chce koupit nová studia, aby měl silnější line-up her pro Xbox One a Windows 10. K odkrytí karet by mohlo dojít na tiskové konferenci Xboxu v rámci E3 (10. června ve 22:00), kde by měla být představena Forza Horizon 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama