Květnové herní menu 2014
Speciály Ace Combat: Infinity Článek Květnové herní menu 2014

Květnové herní menu 2014

Michal Burian

Michal Burian

54

Konečně měsíc, ve kterém by si měl vybrat každý. Vychází Watch Dogs, Wolfenstein: The New Order, Tropico 5, Bound by Flame nebo Mario Kart 8.

Reklama

Pokud vás v předešlých čtyřech měsících nezaujala žádná hra, tak právě květen by pro vás mohl být vysvobozením z herní nudy. Je to poněkud komické, zároveň s květnem začínají státní maturity, zkouškové období na vysokých školách a v neposlední řadě pěkné počasí. To jsou tři důvody, které ovlivňují volný čas pro hraní her. Zanechejme pesimismu a pojďme se popořadě podívat na pátý měsíc aktuálního kalendářního roku.

V pátek 2. května se v Evropě začala prodávat sportovní arkáda Mario Golf: World Tour pro Nintendo 3DS. V recenzích získala v průměru 78 procent, což není vůbec špatné. To už se ale nedá říct o The Amazing Spider-Man 2. Activision pro pokračování sliboval detailnější a svobodnější New York. Něco z toho pravda je, ale celkově to moc nevyšlo. Záleží tak jen na vás, zda novému dobrodružství s pavoučím mužem dáte šanci. Od 2. května si jej můžete koupit pro PC, PS3, X360, PS4, Wii U a 3DS. Xbox One verze byla odložena.

Zavzpomínejte na staré dobré časy s real-time strategií Age of Mythology. Extended Edition této hry dorazí 8. května na Steamu za 28 euro (v předobjednávce stojí 22,39 euro) s tunou nových funkcí a kompatibilitou se Steam Workshopem, Windows 7 a Windows 8, HD monitorů, integrace Twitche a i zlepšený renderovací engine.

Ve stejný den vyjde God of War Collection pro handheld PlayStation Vita. Bundle obsahuje originální God of War a God of War 2 s vylepšenou grafikou, podporou trofejí a dotykové obrazovky.

9. květen je ve znamení fantasy RPG Bound by Flame pro PC, PS4, PS3 a Xbox 360. Pro PC verzi si Comgad připravil české titulky. Hrát bude za žoldáka, kterého na začátku výpravy posedl ohnivý démon. Bude jen na vás, zda si zachováte lidskou stránku nebo necháte démona propuknout naplno. Recenze na Zingu již koncem týdne.

Jestliže se nic nezmění, tak 15. května se na App Store objeví Hellraid: The Escape pro iOS. Stejně jako ,,plnohodnotné“ Hellraid pro PC a konzole, tak i mobilní verze se bude odehrávat v temném fantasy světě, kde hráči budou muset překonat démony a hádanky.

Teď všichni zpozorněte, právě 20. května se na pultech obchodů bude blýskat reinkarnace zběsilé a krvavé first-person střílečky Wolfenstein: The New Order pro PC, PS4, Xbox One, PS3 a Xbox 360. Těšíte se na zastavení nacistů v kůži amerického hrdiny B.J. Blazkowicze?

Menším odlehčením před závěrečnou částí měsíce bude sci-fi akční RPG Transistor od autorů Bastiona, které nechá hráče v rukou třímat neobvyklou zbraň neznámého původu. Transistor pro PC a PS4 přesně 20. května. O dva dny později budeme svědky návratu Van Helsinga v titulu The Incredible Adventures of Van Helsing 2 pro PC a Mac.

Od 22. května se v rámci alfa verze na Steamu budete moci vydat prozkoumat temný les, najít jídlo, postavit si obydlí, vyrábět předměty a bojovat s nepřáteli v titulu The Forest. Cena alfa verze byla stanovena na 15 dolarů.

El Presidente si v Karibiku bude od 23. května sjednávat respekt mezi poddanými i zbytkem světa v budovatelské strategii Tropico 5 pro PC (ostatní verze později). Opět převezmete kontrolu nad nechvalně proslulým ostrovem Tropico během raných koloniálních časů. Potom se přes staletí světových změn vydáte na nové dobrodružství. V obou případech musíte čelit měnícím se potřebám svého lidu, stejně tak dávat pozor na nepřátelské vlády a frakce. Položte základy své vlastní dynastie.

27. května. Pro mnohé z vás netrpělivě očekávaný den, přiznám se, že i já se nemohu dočkat, až mi domu dorazí kopie hackerské akce Watch Dogs a já se poprvé octu v kůži Aidena Pearce. Jsem zvědav jak se Ubisoft s novou značkou vypořádal a zda nám neservíroval jen samé výmysly. Ve Watch Dogs se stanete hackerem Aidenem Pearcem, který svým telefonem dokáže vypnout osvětlení ve městě, nabourat se do systému se semafory, zvednout most, vykrást někomu účet a mnoho dalšího. Všichni Watch Dogs přirovnávají ke slavnému Grand Theft Auto. Ubisoft ale tvrdí, že tohle je něco úplně jiného. Nezbývá než si počkat do 27. května a přesvědčit se na vlastní kůži.

O den později si budete moci zalétat ve free-to-play akci Ace Combat: Infinity od Namco Bandai. Hru naleznete na PlayStation Network pro PS3. Mnoho z vás by končilo, pro majitele Wii U vyjde ale ještě závodní arkáda Mario Kart 8 se spoustou vozítek a tratí. Na závodní dráze se uvidíme 30. května.

Na viděnou za měsíc u dalšího herního menu, kdy vychází Wildstar, EA Sports UFC, Sniper Elite 3 nebo Murdered: Soul Suspect.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama