Květnové herní menu 2018
Speciály Článek Květnové herní menu 2018

Květnové herní menu 2018

Michal Burian

Michal Burian

19
Platformy Linux Linux PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple Mac

Jaké hry si budeme moci zahrát v průběhu tohoto měsíce?

Reklama

Stromy kvetou, pilová sezóna je v plném proudu a dost podobně to vypadá i ve světě her. Pojďte se společně s námi podívat na hry, které v květnu letošního roku vyjdou a budou se nás snažit odtrhnout od starostí v reálném světě a od pěkného počasí.

Květen je z mého pohledu zajímavý měsíc. Máme tu nadějný thriller exkluzivně na PlayStation 4 s českými titulky, real-time strategii z historie, skákačku, psychologický survival thriller z hlubin pekla, survival onlinovku s Barbarem Conanem, staré dobré RPG, návrat Dark Souls v novém kabátku, svět zamořený zombíky nebo nadějný tenis.

Detroit: Become Human

  • Platformy: PS4
  • Datum vydání: 25. května
  • Lokalizace: České titulky

Duben ovládlo severské dobrodružství Krata a jeho syna v hodně přepracovaném God of War. V květnu se o pozornost hlásí další PlayStation 4 exkluzivita a opět s českými titulky. Detroit: Become Human je thriller od francouzského studia Quantic Dream a Davida Cageho. Tyhle dvě "značky" mají na kontě Heavy Rain a Beyond: Two Souls. Fanoušci vědí, co mají očekávat, ostatní nechť se připraví na napínavý příběh. Točit se bude kolem vzpoury androidů v Detroitu roku 2038.

Vžijeme se do kůže tří odlišných androidů ve chvíli, kdy svět balancuje na okraji chaosu. Naše rozhodnutí má dramaticky pozměnit vývoj herního příběhu. Čekají na nás tisíce voleb a desítky možných konců, což velmi dobře ukázalo demo.

První hratelnou postavou je špičkový prototyp androida. Jmenuje se Connor, jde o člena místního policejního oddělení, s kterým budete pátrat po celém Detroitu, prohledávat místa zločinů a vyšetřovat nepokoje, k nimž v této neklidné metropoli dojde. Druhým hrdinou je Markus. Deviant, jenž se osvobodil od svého programu, uteče od svého pána a přidá se k rozrůstající se podzemní skupině odpadlíků. S Marcusem se ujmete organizace s cílem osvobodit androidí populaci v Detroitu.

Posledním do party je Kara. Nově vyrobená androidka, která má jednoho dne dost svého pána, který je alkoholikem a často řve na svou malou dceru. Právě s tou se Kara vydá na útěk, zapřísáhla se, že dívenku bude chránit.

Detroit: Become Human předobjednáte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Pillars of Eternity II: Deadfire

  • Platformy: PC, Mac, Linux
  • Datum vydání: 8. května
  • Lokalizace: Ne

Pustíte se do pronásledování nevyzpytatelného boha napříč mořem i souší? Právě na to láká pokračování skvělého RPG titulu Pillars of Eternity. Ve dvojce se stanete kapitánem lodi na nebezpečné výpravě napříč rozlehlým a dosud neobjeveným souostrovím Deadfire. Budete si moci podvolit okolní svět, detailně si upravit postavy nebo si užít naprostou svobodu v průzkumu.

Tvůrčí tým z Obsidian Entertainment již mnohokrát dokázal, že svému řemeslu rozumí a ví, co fanoušci těchto RPG chtějí.

Později dorazí Pillars of Eternity II: Deadfire i na PlayStation 4 a Xbox One.

Pillars of Eternity II: Deadfire předobjednáte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Total War Saga: Thrones of Britannia

  • Platformy: PC
  • Datum vydání: 3. května
  • Lokalizace: České titulky
  • Recenze 8/10

S Total War Saga: Thrones of Britannia se fanoušci této série po dlouhé době vracejí zpět do historie. Britské studio Creative Assembly se rozhodlo s podsérií Saga zaměřit na menší konflikty v naší minulosti. Jako první si vybrali boj o Anglii.

V Thrones of Britannia přepíšete kritický moment dějin, jenž bude definovat budoucnost moderní Británie. K dispozici máte deset hratelných frakcí. Stavět a bránit své království můžete ke slávě Anglosasů, galských klanů, velšských kmenů nebo vikingských osadníků.

Total War Saga: Thrones of Britannia koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

State of Decay 2

  • Platformy: Xbox One, Windows 10
  • Datum vydání: 22. května
  • Lokalizace: Ne

Zombie vyvražďovačka State of Decay z roku 2013 na Xboxu 360 a PC tak trochu zapadla, i když průměrné hodnocení v recenzích se zastavilo těsně pod hranicí 80procent. Studio Undead Labs se mohlo při vývoji druhého dílu spolehnout na větší podporu ze strany Microsoftu a tím pádem i na potřebný rozpočet. Díky tomu má být State of Decay 2 rozsáhlejší a prý i zábavnější.

Podíváme se do amerického maloměsta, rok od dnešního dne. Mrtví povstali a civilizace padla. Živé mrtvé nedokáže zastavit ani armáda, a lidstvu tak nyní hrozí vyhynutí. Vaším úkolem je shromáždit všechny, kteří přežili, a vybudovat společenství, prozkoumat váš trvalý odkaz a změnit význam slova přežít.

State of Decay 2 předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Agony

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 29. května
  • Lokalizace: Ne

Napadlo vás někdy, jak to vypadá v pekle z pohledu duše? V polském psychologickém survival thrilleru právě tohle zažijete. Stanete se trýznivou duší, bez vzpomínek na svou minulost, v hlubinách hodně nebezpečného pekla s cílem uniknout.

Postupně si osvojíte různé schopnosti a budete sílit. Časem dokážete ovládat jiné lidi a slabší démony. Rychle zjistíte, že jedinou cestou z pekla je jakási bohyně. Důležitý bude průzkum nepřátelského prostředí a interakce s ostatními dušemi.

Z trailerů a doprovodných materiálů vypadá Agony zajímavě. Ano, nebude to hra pro každého, ale hráči, kteří vyhledávají tento typ, budou nejspíš spokojeni.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

  • Platformy: Switch
  • Datum vydání: 4. května
  • Lokalizace: Ne
  • Recenze 8/10

Oblíbená skákačka z Wii U, kde kvůli horším prodejům konzole nedokázala hra využít svého potenciálu, se dostává na mnohem lépe přijatý Switch. S Donkey Kongem a jeho partou opět očekávejte divoké dobrodružství, tentokrát ledové dobrodružství. Ostrov, kde žije rodina opičáků, zamoří Snowmadi. Jde o chladnokrevné nepřátele, kteří přišli na lodích a s pomocí kouzelného rohu proměnili tropický ráj na ledové království a arktický cyklon odfoukl Kongovi daleko od jejich domova. Postupně se dostanete na šest různých ostrovů, abyste vše dali do pořádku a postavili se největšímu nepříteli.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Dark Souls Remastered

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 25. května
  • Lokalizace: Ne

Král hardcore RPGček je zpět, tentokrát v moderním kabátku s detaily, vysokým rozlišením a 60fps na PS4 a Xboxu One. Máte na to vrátit se do Lordranu a znovu pořádně potrénovat nervy při zdolávání velmi těžkých výzev, respektive nepřátel?

Dark Souls Remastered předobjednáte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Conan Exiles

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 8. května
  • Lokalizace: Ne

Po roce a několika měsících v předběžném přístupu se brutální open-world survival hra Conan Exiles dostane do plné verze. Pokud si troufnete do nemilosrdného světa, kde se ke všemu musíte postupně dopracovat, přičemž hrozí, že kdykoli můžete přijít o život, tak Conan Exiles, inspirovaný Barbarem Conanem, na PC, PlayStation 4 a Xbox One vyjde již 8. května.

Z hráčských recenzí na Steamu se dozvídáme, že vývojáři ze studia Funcom na hře tvrdě pracují a naslouchají zpětné vazbě od komunity. I díky tomu jsou nedávné recenze velmi kladné, zatímco souhrn je smíšený.

Conan Exiles předobjednáte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

The Elder Scrolls Online: Summerset

  • Platformy: PC, Mac
  • Datum vydání: 21. května
  • Lokalizace: Ne

Hráči masivně multiplayerového RPG The Elder Scrolls Online se koncem května pustí na nové dobrodružství, které je zavede na ostrov zvaný Summerset Isle. Ten je domovem předků vznešených elfů. Zároveň se podívají i na ostrov Artaeum, domov mysteriózního řádu Psijic Order.

Summerset do TES Online přináší obrovskou novou zónu, zcela nové skupiny magických kouzel, rozšířený craftovací systém umožňující výrobu šperků a pochopitelně pokračování příběhu. Zabavit vás má na více jak 30 hodin.

Pro PS4 a Xbox One vyjde expanze Summerset až 5. června.

The Elder Scrolls Online: Summerset předobjednáte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Tennis World Tour

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One, Switch
  • Datum vydání: 22. května
  • Lokalizace: Ne

Po dlouhé době pořádný tenis? Doufejme. Tennis World Tour rozhodně sledujeme. Jde totiž o nástupce českého Top Spinu 4, na hře pracuje několik bývalých zaměstnanců 2K Czech. Titul se pochlubí intenzivní kariérou pro jednoho hráče. Stanete se profesionálním tenistou, ale svou kariéru začnete na posledním místě mezinárodního žebříčku a za pomoci tréninku, exhibičních zápasů a turnajů budete stoupat vzhůru. Vašim cílem je samozřejmě první místo, což nemá být nic jednoduchého z prostého důvodu. Vaše herní postava bude trpět únavou, musíte tak vhodně rozvrhnout zátěž, trénink a účast v jednotlivých turnajích a na exhibičních zápasech, které se odehrávají po celém světě.

Tennis World Tour předobjednáte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Street Fighter 30th Anniversary Collection

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One, Switch
  • Datum vydání: 29. května
  • Lokalizace: Ne

Tohle je něco pro milovníky bojovek Street Fighter. K příležitosti třicátého výročí připravil Capcom speciální kolekci, která zahrne všechny díly, které vyšly před příchodem Street Fighter 4. Součástí je tak jednička, dvojka (původní, Champion Edition i Hyper Fighting), Super Street Fighter 2 (včetně Turbo), Street Fighter Alpha 1, 2 a 3 a Street Fighter 3 (původní, 2 Impact i 3 Strike).

Street Fighter 30th Anniversary Collection předobjednáte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Další hry, které v květnu 2018 vycházejí

  • Battlezone: Gold Edition - 1. května pro PC, PS4, Xbox One
  • Super Mega Baseball 2 - 1. května pro PC, PS4, Xbox One
  • Professional Construction - The Simulation - 3. května pro Switch
  • Laser League - 10. května pro PC, PS4, Xbox One
  • Battle Chasers: Nightwar - 15. května pro Switch
  • FAR: Lone Sails - 17. května pro PC
  • Hyrule Warriors: Definitive Edition - 18. května pro Switch
  • Little Nightmares: Complete Edition - 18. května pro Switch
  • Mega Man Legacy Collection 1 a 2 - 22. května pro Switch
  • Runner3 - 22. května pro PC, Switch
  • Sudden Strike 4: European Battlefields Edition - 25. května pro Xbox One
  • Yesterday Origins - 31. května pro Switch

Nezapomeňte nám do komentářů napsat, na jaké hry se nejvíce těšíte a co od nich očekáváte. Navíc můžete v anketě hlasovat o nejočekávanější hře května. Jaká hra se stane tou, na kterou se komunita magazínu Zing.cz nejvíce těší?

Za měsíc na viděnou u dalšího souhrnu. V červnu dorazí například šílené a dost bláznivé závody OnRush, akční RPG Vampyr, budovatelská strategie Jurassic World Evolution, arkádové závody The Crew 2 s vozidly, letadly a čluny a další hry.

ANKETA: Nejočekávanější hra května 2018 komunity Zing.cz

Hry a herní předměty koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. Vaše nákupy na Xzone.cz a GameExpres.sk pomáhají rozvoji Zingu. Děkujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama