Kvůli teroristickému útoku v Manchesteru odloženo vydání hry Get Even
Get Even Novinka Kvůli teroristickému útoku v Manchesteru odloženo vydání hry Get Even

Kvůli teroristickému útoku v Manchesteru odloženo vydání hry Get Even

Michal Burian

Michal Burian

53

Hororová akce měla vyjít za tři dny, dočkáme se ji až za měsíc.

Reklama

Za tři dny se měla na pultech obchodů objevit roztodivná hororová, psychologická akce Get Even ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Novináři mají hru již několik dnů k dispozici, stejně tak by měla být skladem u většiny obchodníků. S uvedením na trh budou ale muset počkat, konkrétně do 23. června.

Společnosti The Farm 51 a Bandai Namco dnes k večeru oznámily odklad. Rozhodly se tak po včerejším teroristickém útoku v Manchesteru, kde se v místní aréně při koncertu odpálil sebevražedný atentátník a zabil nejméně 22 lidí, 59 lidí bylo zraněno.

„Vzhledem k nedávným událostem a z úcty jsme se rozhodli odložit vydání Get Even na 23. června,“ píšou společnosti v prohlášení a vyjadřují nejhlubší soustrast všem příbuzným obětí.

Z vyjádření to vypadá, že důvod k odkladu je skutečně jen zmíněný teroristický útok ze včerejší noci. Vývojáři pravděpodobně nechtějí vydávat psychologickou hororovku v době, kdy světem otřásl další hnusný čin. Je otázkou, zda kupříkladu v Get Even není nějaká pasáž, která by mohla mít klidně i nepatrnou souvislost s událostí v Manchesteru. Podobné úpravy her jsme již zažili. Dle dojmů je Get Even zejména psychologický survival, ve kterém hrajete za člověka, jenž se probudí v poničeném domě, u sebe má jen mobil a zbraň. Právě tyto dvě věci využije k tomu, aby zachránil mladou dívku. Ta je při některých záběrech připoutaná k židli a vedle sebe má bombu. Mezitím se hlavní hrdina brání podivným lidem. Tedy něco na styl nedávného Resident Evil 7. Vydavatel pravděpodobně usoudil, že v současné době není vhodné Get Even vydat.

Oficiální popis hry:

‘Dýchej...' Snaž si vzpomenout... Dívka. Židle. Bomba. Zachovej ‘chladnou' hlavu... Následuj hlas. Dráty. Hluboko v lebce. Hluboko v paměti. Musíš se... ‘uklidnit'... hledat. Ta nejčernější ze vzpomínek. Hluboko v tvé mysli. Dokážeš se chovat důstojně? Hodiny tikají... a to všechno je součást léčby.

Cole Black je muž s mnoha otázkami...

Nebo mu tak bylo aspoň řečeno.

Když se probudí v opuštěném ústavu, jeho výhradní vzpomínkou je nezdařený pokus o záchranu náctileté dívky s bombou připoutanou k hrudi. Všechno ostatní je v mlze.

S podivným zařízením opatřeným časovou rozbuškou připevněným k jeho hlavě, které dokáže číst a přehrávat lidskou paměť, se Black vydává do hloubek své vlastní mysli, aby nalezl pravdu o své minulosti - o tom, co se skutečně stalo. A aby dokázal sám sobě odpovědět na dvě jednoduché otázky:

‘Proč jsi tady?' a ‘Kdo je ta dívka?'

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama